Община Казанлък отбелязва на 8 януари 140 години от Освобождението

...
Община Казанлък отбелязва на 8 януари 140 години от Освобождението
Коментари Харесай

Казанлък чества 140 години от Освобождението на града

Община Казанлък отбелязва на 8 януари 140 години от Освобождението на града. Тържественият обред по издигане на националния, европейския и общинския байрак ще се състои в 10 часа на площад „ Севтополис ”. Ще бъде отслужен и церемониален водосвет на благополучие. В 10:30 часа от площада ще тръгне литийно шествие до Казанлъшкия девически манастир „Въведение Богородично ”, където в 11 часа ще бъде отслужена панихида в памет на починалите герои за Освобождението на Казанлък. Ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на благодарност към починалите съветски воини и български опълченци.
 osvobogdenie_kazanlak-afish
От 16 часа на площада зад Папазовата къща ще се състои възстановка „ От война към мир: 140 години от Освобождението на Казанлък “.
В 17 часа на бул. „ Александър Батенберг “ до площад “Севтополис “ ще стартира тържествена заря-проверка. Слово ще произнесе ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Преди това тя ще одобри строя и ще поздрави почетния часовой от представителни елементи на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Празничният концерт стартира в 17:30 часа на площад „ Севтополис ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР