Кои са най-популярните видове хляб и наденици в Германия?Brötchen са

...
Кои са най-популярните видове хляб и наденици в Германия?Brötchen са
Коментари Харесай

Наденички, хляб и халба бира - храната на ЕВРО 2024 г.?

Кои са най-популярните типове самун и наденици в Германия?

Brötchen са леки пшенични и ръжени хлебчета, които се оферират в чист тип или украсени с маково, слънчогледово или сусамово семе. У нас са по-известни като земели. Сервират се за закуска или брънч.

 

Pretzel – това произведение е хрупкаво извън и меко от вътрешната страна. Легендата гласи, че един хлебар изработил формата му, когато кралят му споделил, че би трябвало да изпече самун, през който може да види три пъти слънцето.

 

Landbrot - е самун, който може да се яде когато и да е - за закуска, вечеря или като обедна закуска. Той се подготвя от пшеница и малко ръж.

Vollkornbrot - характерен тип самун, който ще намерите на доста немски трапези. Според закона пълнозърнестият ръжен самун би трябвало да се състои от най-малко 90 % пълнозърнесто брашно.

Milchbrötchen – обичаният на децата. Неговата мекост и пухкавост се дължи на млякото, което се прибавя към тестото преди да се изпече.

А в този момент идва ред на надениците – съвършеното допълнение към топлия самун и халба бира.

Със сигурност сте чували, а може би и опитвали Bratwurst. Германците обичат да я хапват за закуска или до обяд. Прави се от свинско, говеждо или телешко месо. Има даже специфичен ден в годината, отдаден на този тип наденица – 16 август.

Weibwurst или така наречен бяла наденица е специалитет за баварския район. Приготвя се от мляно телешко месо и свинска сланина. Овкусява се с магданоз, лимон, босилек, лук, джинджифил и кардамон.

Knockwurst е пълен салам, който произлиза от района на Северна Германия. Той съдържа смляно свинско, телешко и от време на време говеждо месо, както и чесън. След това тези съставки се слагат в обвивка, отлежават няколко дни и се опушват на дъбови дърва. На усет вурстът е доста хрупкав, бухнал и апетитен.

Frankfurter Würstchen е тъничък, варен салам, подготвен от чисто свинско месо. Специфичният му усет се реализира посредством специфичен развой на опушване при ниски температури.

 

Currywurst е задушена, пържена наденица, нормално. Поднася се нарязана на части с величина на хапка и подправена с къри кетчуп - сос на основата на фалшифициран кетчуп или доматено пюре, посипан с къри на прахуляк. Ястието постоянно се сервира с пържени картофи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР