Община Казанлък осигурява безплатен престой за деца от ромски произход

...
Община Казанлък осигурява безплатен престой за деца от ромски произход
Коментари Харесай

Казанлък осигури безплатна почивка за невръстни ромчета

Община Казанлък обезпечава безвъзмезден престой за деца от ромски генезис в почивната си база в местността „ Паниците ” край Калофер. Инициативата е част от дейностите по предварителна защита на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните и Плана за деяние на Община Казанлък за консолидиране на български жители от ромски генезис, написа kmeta.bg. Обновеният през последните няколко години детски лагер отвори порти при започване на юли и дава на летуващите чудесни условия за отмора, игри, образование и занимания.

Предлаганата от Общината обществена услуга за 7-дневен престой се заплаща по 56 лева за дете от детска градина и 63 лева за възпитаник, което включва четири хранения за ден и нощувка. Записването става в съответното учебно заведение или детска градина, там се заплаща и таксата, а шефовете дефинират отговорниците на групите, които ще водят децата. Заявка за летни лагери могат подават с изключение на от учебни заведения и детски градини, и спортни клубове, школи и други организации, работещи с подрастващите.

Максималният потенциал въз основата за една промяна е 100 деца. За двата летни месеца, през които базата се употребява интензивно, тук почиват към 650 деца и възпитаници.

Традиционно и тази година цялата база ще бъде предоставена за две следващи смени на Националната школа по физика с началник Теодосий Теодосиев. Сред невероятната природа възпитаници от цяла България ще се образоват и в същото време ще почиват и ще събират сили за нови, по-високи научни достижения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР