Община Каварна има одобрен проект Внедряване на мерки за енергийна

...
Община Каварна има одобрен проект Внедряване на мерки за енергийна
Коментари Харесай

Ремонтират уличното осветление в Каварна с евросредства

Община Каварна има утвърден план " Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в системата за външно изкуствено осветяване в община Каварна " по процедура „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване - Покана 1 “, инвестиция C4.I3 „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “, финансирана от Национален проект за възобновяване и резистентност.

Едни от главните действия в утвърждения план са замяна на остарялото улично осветяване с ново енергоспестяващо на цялата територията на гр. Каварна, както и с. Селце, с. Българево, с. Вранино, с. Топола, с. Божурец, с. Могилище, с. Видно и с. Септемврийци.

Основните цели на плана са:
възстановяване на инфраструктурата на системата за външно изкуствено осветяване (ВИО) на община Каварна, посредством въвеждане на нови високотехнологични LED осветители и адаптивна система за ръководство и мониторинг;повишаване на енергийната успеваемост на системата за външно изкуствено осветление;-подобряване на качество на живот на популацията на Община Каварна;намаляване на разхода за електроенергия;намаляване на излъчванията СО2;създаване на по-добър светло-технически комфорт за участниците в придвижването и пешеходците.
Срокът за осъществяване на плана е 18 месеца.

Стойността на плана е в размер на 1 497 009,30 лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР