Община Карлово въведе нови строги мерки срещу разпространението на коронавируса

...
Община Карлово въведе нови строги мерки срещу разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Карлово отмени всички публични прояви и въведе нови мерки ср...

Община Карлово вкара нови строги ограничения против разпространяването на ковид поради комплицираната епидимична конюнктура на нейната територият. Днес, 12 март, Общинският спешен щаб организира съвещание и взе решения, които целят ограничение на разпространяването на болестта.

За интервала от 15.03.2021 година до 26.03.2021 година в това число, се преустановяват присъствените образователни занятия за възпитаници от пети до дванадесети клас в образователните заведения на територията на Община Карлово.
Детските градини и ясли не престават да работят при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Забранява се визитата на малолетните и малолетни лица в комерсиалните центрове, в това число такива вид МОЛ, без придружаване от техен родител, надлежно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.
Забранява се визитата на малолетните и малолетни лица в заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма, без придружаване от техен родител, надлежно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.
От 12.03.2021 година до 28.03.2021 година се прекратява провеждането на всички всеобщи мероприятия навън.
До 31.03.2021 година се прекратява провеждането на групови туристически пътувания с проведен превоз в чужбина.
Преустановяват се пътувания, екскурзии и визити на обекти на територията на цялата страна на културните клубове на пенсионера и инвалида и самодейните сформира към читалищата. Преустановява се работата на клубовете на пенсионера и инвалида.
Кметовете на кметства да основат организация за действие на кооперативните пазари в съответното обитаемо място при осъществяване от земеделските производители на създадената от тях продукция (зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал) при основаване на организация за еднопосочно придвижване и обезпечаване на отдалеченост от минимум 1,5 метра сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.
Всички лица, когато се намират в закрити публични места, в това число публичен превоз, аптеките, лечебни и здравни заведения, оптики, национални центрове по проблемите на публичното здраве, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и други са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост.
Всички лица, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора и неспособност за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м., са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост.
В осъществяване решенията на Общинския спешен щаб, Кметът на Общината издаде Заповед № РД – 191/12.03.2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР