Община Карлово поиска от Министерството на земеделието да осигури организация

...
Община Карлово поиска от Министерството на земеделието да осигури организация
Коментари Харесай

Община Карлово поиска безплатно рязане и транспорт на дърва за наводнените села

Община Карлово изиска от Министерството на земеделието да обезпечи организация за гратис рязане и превоз на дърва за огрев за потърпевшите фамилии след наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина. Това сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Емил Кабаиванов. Той посочи, че под управлението на земеделския министър Явор Гечев на територията на общината има три лесничейства - Карлово, Клисура и Розино, на които той може да разпореди да извършат процедурата.
Прочетете още
Кабаиванов акцентира, че досега са разказани всички дърва, които са отделени и които би трябвало да бъдат нарязани, нацепени и превозени до къщите. Общината не разполага с резачки и превоз, и в случай че би трябвало да платим за това, сметката стига до към 35 лв. на пространствен метър дървесина, а общо за всяко от селата сумата ще надвиши 100 хиляди лв., разяснява още общинският кмет.

По думите му всяко от селата е намерило своя метод за справяне с казуса, за което има решение на общоселски събрания. В писмото си до Гечев Кабаиванов напомня, че има заповед на министъра и решение на локалния общински съвет на всяко наранено от наводнението домакинство да бъдат предоставени безплатно по пет кубични метра дърва за огрев. Дървата бяха събрани при разчистването на засегнатите обитаеми места и складирани в специфични депа в трите села, прибавя той.

Дървата за потърпевшите фамилии в Каравелово са складирани в учебния двор, като има подсигурени за всички, сподели кметът на селото Славка Червенкова. Тя посочи, че по лист засегнатите къщи в селото са 108 и добави, че всеки може да си ги вземе когато пожелае. Всички останали 546 души от селото могат да си обезпечат дърва за огрев против възнаграждение от по 10,50 лв. на пространствен метър. Червенкова акцентира, че част от потърпевшите са оставили дървата, които водата е домъкнала до дворовете им, като по този метод са си обезпечили по 10 - 15 кубика.

Кметът на село Слатина Петър Делков сподели за Българска телеграфна агенция, че засегнатите семейства в селото са 43 и множеството от тях към този момент са се сдобили с дърва за огрев гратис. По-голямата част и от хората в село Богдан към този момент получиха дървата, добави кметът на селото Христо Иванов. Той посочи, че в Богдан засегнатите семейства са 78, от които към момента без дърва са 40 души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР