Община Карлово очаква финансова подкрепа от държавата и през 2023

...
Община Карлово очаква финансова подкрепа от държавата и през 2023
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 05.12.2022 г.

Община Карлово чака финансова поддръжка от страната и през 2023 година По думите на кмета над 180 хиляди кв. метра пътища и улици са разрушени след наводнението и са унищожени 21 моста.

============================

Над половин милион лв. събра акцията „ Генератори за Украйна “ на пловдивския издател и държавник Манол Пейков. Инициативата той разгласи във Facebook и от старта ѝ на 26 октомври до през днешния ден са събрани 534 710 лв.. Идеята е да се обезпечи електричество на засегнатите от съветските офанзиви региони. Вече са закупени 118 генератора. Предвижда се до 12 декември генераторите да бъдат изпратени към лечебни заведения и учебни заведения в Украйна, добави Манол Пейков.

===============================

Брацигово остана без рейсове до Пазарджик. Превозвачът е уведомил общината, че се отхвърля от контракта заради финансови усложнения. От началото на този месец са прекъснати всички курсове по линията. Община Брацигово приготвя оповестяването на социална поръчка за транспртната активност. От локалната администрация акцентират, че ще създадат всичко належащо, да бъде обезпечен публичен автобусен превоз до регионалния град.

===========================

Районът към ул. „ Бачо Киро “ във Велинград от дние с проблеми с водоснабдяването, а от кметството в курорта оповестиха, че хората могат да разчитат на водоноска. Камионът е обезпечен от локалната доброволческа конструкция към Офроуд клуб “4х4 Велинград “. ВиК проблемите в града са от години. Остарялата мрежа аварира постоянно, само че в последно време това се случва съвсем всеки ден. Безводието разпалва напрежение измежду жителите, които обмислят да излязат на митинг. Те желаят да се смени управлението на водоснабдителното дружество в града. Пак поради тежка повреда на канализацията, през днешния ден до 17:00 часа е затворена за придвижване и ул. „ Георги Кирков “.

============================

Турски камионджия е арестуван тази нощ на Автомагистрала „ Марица “ за транспортиране на мигранти, оповестяват от ОД на МВР-Хасково. В 03:00 часа в сектора на пътния възел за Димитровград чиновниците на реда ревизирали тир „ ДАФ “ с влекач и прикачено полуремарке, движещ се в посока София. В кабината на колата, ръководена от 39-годишен турски жител, са открити 10 мъже на забележима възраст сред 20-30 година без документи за идентичност, самоопределящи се за афганистанци. Работата по случая продължава.

==============================

3-годишно дете и 23-годишна жена са под наблюдаване в болничното заведение в Кърджали след пътен случай в региона на село Паничково, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи. 32-годишен мъж с „ Фолксваген “ изгубил надзор над ръководството му, колата се блъснала в ограда и паднала във водосточна шахта. Пострадали са детето и дамата - пасажери в автомобила. Направеният тест на водача за алкохол е негативен. При друго пътно произшествие в Кърджали е потърпевша и пешеходка. Докато пресичала на зебра 77-годишната жена била ударена от товарен автомобил, ръководен от 40-годишен водач. След обзор в Спешното поделение на болничното заведение е освободена за домашно лекуване.

===============================

Над 20 000 иглолистни дървета са планувани запазаритеза Коледни елхи. Това оповестява инж. Здравко Бакалов, шеф на Южноцентралното държавно дружество в Смолян. Общо 19 959 отсечени елхи и 2 740 с корен са планувани за продажба на пазарите в страната. Цената им варира от 3 до 45 лв., според от типа и височината, прецизират от горското стопанство. В Коледни дръвчета ще бъдат превърнати освен елхи, борове и смърчове, само че и отглеждани в разсадниците зелена дугласка, атласки кедър, кавказка и корейска ела.

Информации на Тодор Пантилеев, Искра Койчева, Тина Соколова, Живка Тодорова и Адриан Кулев
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР