Община Исперих ще организира дарителска кампания за набиране на средства

...
Община Исперих ще организира дарителска кампания за набиране на средства
Коментари Харесай

Разрушенията в Лъвино: Нужни са доброволци, стартират дарителска кампания

Община Исперих ще провежда дарителска акция за набиране на средства за засегнатите от ураганния вятър фамилии в село Лъвино, оповестиха от общинската администрация.

Със заповед на в.и.д. кмет на община Исперих Аксел Кючюк в събота бе оповестено бедствено състояние в Лъвино. Решението беше взето на изключително съвещание на Щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия по отношение на усложнената метеорологична конюнктура на територията на община Исперих, изразяваща се във превалявания от дъжд, градушка и мощен вятър, нанесли обилни вреди върху имущество на жителите на селото.

Дежурни екипи и техника на община Исперих, полиция и пожарна оказват помощ на нуждаещите се за превъзмогване на следствията от ураганния вятър.

Община Исперих има подготвеност да обезпечи вода, храна, медикаменти и заслон, ако има нуждаещи се хора, показаха от общинската администрация. С цел подкрепяне на потърпевшите семейства са образувани три екипа, които са на терен, с цел да установяват и опишат всички вреди, с цел да може навреме да се подава искане до Междуведомствената комисия за бедствия и повреди за компенсиране на част от вредите на потърпевшите.

На първото съвещание на Общинския съвет в Исперих, което ще се организира на 8 ноември, кметът на община Исперих ще входира докладна бележка за обезпечаване на запас за покриване на част от вредите на потърпевшите семейства със средства от запаса за непредвидени и неотложни разноски.

Социални служащи на място ще обходят засегнатите фамилии, с цел да попълнят заявления за разпределяне на еднократна финансова помощ. Желаещите, които желаят да дават материална помощ, могат да се свържат със чиновник на община Исперих на тел. 0884 59 84 14. Според направения списък на вредите ще бъде предоставена настояща информация за съответни потребности, посочени от потърпевшите, и при сходство с препоръчаната помощ, тя ще бъде призната или ще бъде осъществено подпомагане за персонално предаване.

Всеки, който има предпочитание и опция, може да се включи с непринуден труд за разчистването на провалите от естествената буря. Телефонът за контакт на кмета на село Лъвино е 0889 08 00 08, допълниха от общинската администрация в Исперих.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР