Община Хасково започна строителството на Закрит плувен басейн. Днес беше

...
Община Хасково започна строителството на Закрит плувен басейн. Днес беше
Коментари Харесай

Първа копка на Закрит плувен басейн в Хасково 

Община Хасково стартира строителството на Закрит плувен басейн. Днес беше даден стартът на действителните строителни действия на басейна със алегорична първа копка, направена от кмета на община Хасково Станислав Дечев, арх. ПавлаТончева и представителят на фирмата-изпълнителМихаил Райчев.

Изграждането на плувен басейн в Хасково е ангажимент, който кметът на община Хасково пое пред жителите на града преди две години. Той напомни всички компликации, през които е минал екипът на община Хасково, с цел да се стигне до днешния ден и благодари особено на арх. ПавлаТончева за работата й по идейния план за новия басейн на Хасково. „ Човекът, който одобри този план като своя идея е доктор Марио Янакиев. Той дружно с колегията на БЛС в Хасково поддържаха тази концепция, поради здравето на децата ни “, описа кметът Станислав Дечев. „ Захванали сме се с нещо извънредно мъчно във време на летяща инфлация, война, коронавирус пандемия, бързо скачащи цени, проблемите ги решаваме всекидневно и имам вяра, че ще успеем в период. Строителите също изпитват големи компликации и аз ги приветствам за куража и смелостта в това мъчно време да се заемат с тази задача- Хасково да има басейн “, акцентира Станислав Дечев.

За да е сполучливо начинанието отец Никола отслужи водосвет и благослови всички, които имат заслуги за реализирането на този план.

Сградата на закрития плувен басейн е ситуирана в северната част на аграрен парцел № 77195.31.53 /УПИ I, кв.901 по проекта на град Хасково/, наоколо до ул. „ Панорама “. Тя е справоъгълна форма, с размери в проект 48,22м/28,63м. Състои се от висока част, където ще се обитават два плувни басейна и ниска част, където ще са ситуирани пространствата, обслужващи басейните.

Плувният комплекс ще разполага с един спортен басейн и един детски басейн. Състезателният басейн е с дължина 25м, широчина 12,5м, дълбочина на водата – от 1,8 до 2,00м и ще е с 5 коридора за надпревари и тренировки. Детският басейн е с размери 12,5/8,0м. Дълбочината на детския басейн в единия край ще е 80см, а в другия – 120см. Предвидени са мобилни трибуни за фенове.

В по-ниската част на постройката ще се разполагат съблекални, администрация, лекарски кабинет, зона за гости. Там ще има и техническо помещение с съоръжение за двата басейна, два обезщетителни резервоара и складови пространства. В постройката ще има обслужващи пространства, в това число за хора с увреждания, съблекални за спортисти с съоръжение в тях, душове, умивални, обходни пътеки. Сградата е със застроена повърхност 1375,48 м2 и партер – 215.87 м2.

Срокът за тяхното довеждане докрай на строителството е 365 дни. Общата стойност на контракта за планиране и осъществяване е 1 307 000 без Данък добавена стойност.

Предвижда се на терена, където след една година ще има нов закрит плувен басейн, да има паркинги, да се възстановят съществуващите и да се изградят нови спортни стадиони за футбол, баскетбол и други спортове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР