Община Хасково за трета поредна година подкрепя кампанията 16 дни

...
Община Хасково за трета поредна година подкрепя кампанията 16 дни
Коментари Харесай

Хасково се включва в световната кампания „16 световни дни срещу насилието над жени”

Община Хасково за трета поредна година поддържа акцията „ 16 дни на активизъм против насилието, учредено на пола “.

Това е самодейност на Организация на обединените нации против насилието над дами. Кампанията започва годишно на 25 ноември– Международен ден срещу насилието над дами и завършва на 10 декември– Международен ден на правата на индивида, символизирайки връзката на насилието над дами и човешките права. Защото насилието над дами е нарушаване на човешките права.

За поредна година Фондация „ Български център за джендър проучвания – клон Хасково “ и фондация „ Х&Д Джендър Перспективи “, като част от „ Алианс за отбрана против принуждение учредено на пола “, са сътрудници в провеждането на акцията на локално и национално равнище, като дружно с Групово дело „ Национална полиция “ и ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково са подготвили поредност от начинания.

За трети следващ път Община Хасково се включва в акцията и взаимно с Фондация „ Български център за джендър проучвания – клон Хасково “ и фондация „ Х&Д Джендър Перспективи “ ще отбележим началото на 16 дневната акция като осветим Камбанарията до монумента на Света Богородица в парк Ямача в оранжево- в символ на съпричастност към жертвите на домашно принуждение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР