Община Гулянци участва и спечели проект Заедно - за зелена

...
Община Гулянци участва и спечели проект Заедно - за зелена
Коментари Харесай

Община Гулянци облагороди зелена зона по Национална кампания „Чиста околна среда – 2022“

Община Гулянци взе участие и завоюва план „ Заедно - за зелена и чиста околна среда! Изграждане на еко-кът със зона за отдих и преместваем обект – детска площадка в гр. Гулянци ” в състезанието на Министерство на околната среда и водите и ПУДОС в границите на Национална акция „ Чиста околна среда – 2022 година “, на тематика „ Обичам природата – и аз вземам участие “.

Проектът е част от ограниченията, които Община Гулянци осъществя за запазване на околната среда, екологично образование на подрастващите и създаване на положително отношение и съпричастност от страна на жителите.

По плана беше благоустроен общински терен в гр. Гулянци, на ул. „ Христо Смирненски “ №15, с обща повърхност 945 кв.м. Той се намира в един от най-гъсто обитаемоте квартали на града, където живеят доста млади фамилии с деца. Теренът е предопределен за озеленяване и е ситуиран наоколо до учебното заведение.

От пустеещо, неугледно и осеяно с боклуци, в този момент мястото е превърнато в прелъстителен еко-кът. Върху част от него е обособена зона за отдих с беседка и уреди за игра. Поставено е динамично осведомително табло „ Обичам природата – и аз вземам участие “ и къщички за птици, закупени са кошчета за разделно събиране на боклуци. В реализирането на плановите действия, дружно с Общината се включиха МКБППМН и доброволци. Децата от СУ „ Хр. Смирненски “ гр. Гулянци интензивно участваха в изработването на къщичките и засаждането на дръвчета на мястото.

Облагородяването на площадката ще продължи и отсега нататък с организирането на разнообразни акции и начинания. Грижата за еко-къта ще възпита децата в любов към природата и блян към опазването ѝ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР