Община град Добрич апелира към гражданите на Добрич, към всички

...
Община град Добрич апелира към гражданите на Добрич, към всички
Коментари Харесай

Община Добрич призовава добричлии да се включат в кампанията Градска рециклиада

Община град Добрич моли към жителите на Добрич, към всички институции, бизнес, общински и държавни структури, обществени, просветителни и културни институти да се включат интензивно в акцията „ Градска рециклиада “. Кампанията се организира от 13 март до декември 2023 година под мотото „ Рециклирай пластмасовите бутилки и железни кенове – Спаси живот “.

Събраните количества могат да се събират както в градските жълти контейнери за разделно събиране, по този начин и да се извозват независимо на Площадката за разделно събиране, която се намира на ул. Христо Ботев 68, всеки работен ден от 09.00 до 18.00 ч. За задачите на акцията се регистрират всички количества, събрани от всички надпревари, начинания, проведени от общината, площадката за разделно събиране, както и тези, събрани през системата от контейнери за разделно събиране на Екопак България.

Целта на уредниците е да усилят с най-малко 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за интервала от март до декември 2023 година по отношение на същия интервал на предходната година. Ако задачата бъде реализирана или надмината, ЕКОПАК ще обезпечи опция за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест, от която могат да се възползват всички жители на Община Добрич. При сполучлив резултат от акцията ще бъдат сложени един или няколко автоматизирани дефибрилатора на подобаващи публични места в града.

Подробна информация за акцията можете да намерите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР