Община Габрово посрещна гости от пет държави, представители на образователни

...
Община Габрово посрещна гости от пет държави, представители на образователни
Коментари Харесай

Община Габрово посрещна гости по проект „Да споделим игрите си!“

Община Габрово посрещна посетители от пет страни, представители на просветителни институции, които са част от план „ Да споделим игрите си! “, съгласуван от ДГ „ Явор “.

Международната партньорска среща включи детски учители и шефове на образователни заведения от Румъния, Италия, Република Северна Македония, Литва и Латвия. Всички те бяха посрещнати в Община Габрово, където научиха повече за новаторските подходи в ръководството на града и метода, по който значимите познания доближават до децата. Гостите бяха приветствани от госпожа Севдалина Ненкова, Директор дирекция „ Образование и обществени действия “, която описа повече за зелените политики на Габрово, нововъведенията в реализирането на планове и сполучливите модели в педагогическата работа с деца. В дискусионната част на срещата бяха обменени отзиви и споделен опит за положителните практики в образованието, които дават на децата и учениците опцията свободно да изричат мнението си, да се включват в разнообразни начинания и да учат играейки.

Срещата завърши с пожеланието осъществяването на сходни интернационалните планове да продължи, като госпожа Ненкова предложения гостите да се върнат още веднъж в Габрово и даже още това лято, с цел да бъдат част от шерването на значим опит и познания по време на екологичния фестивал „ Узана поляна фест “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР