Община Габрово е подготвила проект за управление на отпадъците в

...
Община Габрово е подготвила проект за управление на отпадъците в
Коментари Харесай

Община Габрово е подготвила проект за управление на отпадъците в местността Узана

Община Габрово е подготвила план за ръководство на отпадъците в местността Узана. Идеята е биоразградимите боклуци да бъдат компостирани на място, а от тези, подлежащи на преправка, да се извадят всички чисти съставни елементи за повторна приложимост. Това заяви Миглена Въгленова от общината.

Планирано е създаване на кафези за разделно събиране на боклуци, снабдени със система за следене на равнището, устройство за обявяване и гасене на пожар, слънчево зареждане. На част от площадките ще бъде инсталирано видеонаблюдение.

Всички почивни бази в комплекса ще получат съдове за боклуци, в които посетителите ще могат да изхвърлят разделно сметта, ще има и компостери. Предвижда се закупуване на мобилни контейнери, които да се употребяват при разнообразни събития навън.

Прогнозната стойност на плана е 781 913 лв. със период за осъществяване две години. Ако планът бъде утвърден, дейностите ще са в партньорство с норвежкия академични лицей за зелено развиване и районния иновационен център "Амбициозно Габрово ".

Общината кандидатства по програмата "Опазване на околната среда и климатични промени ", съфинансирана от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство. Максималният размер на безвъзмездната помощ, която може да бъде отпусната по програмата, е 400 000 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР