Община Дупница започнаприем на заявления на деца и младежи за

...
Община Дупница започнаприем на заявления на деца и младежи за
Коментари Харесай

Община Дупница започна прием на заявления на деца и младежи за стипендии и финансово стимулиране

Община Дупница започнаприем на заявки на деца и младежи за стипендии и финансово стимулиране, според Наредбата за изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени способности.

Документи за кандидатстване могат да бъдат подавани до 23 април /включително/ в деловодството на Община Дупница. Право на разпределяне на стипендия и финансово стимулиране има всяко дете или юноша до 25 години, с непрекъснат или сегашен адрес в община Дупница, с потвърдени изяви на локално, районно, национално, европейско и/или международно равнище в региона, за която кандидатства. Областите за кандидатстване са - просвета и техника, изкуство и просвета и спорт.

Както и в досегашните години и през актуалната ще бъдат раздадени: една годишна стипендия „ Свети Иван Рилски ”; три годишни – по една във всяка от областите на кандидатстване; дванадесет месечни стипендии – по четири във всяка от областите на кандидатстване и девет еднократни финансови подтиквания – по три във всяка от областите. Посочените стипендии и финансово стимулиране се разпределят на три сесии през месеците април, август и ноември.

Комисия от общински съветници и администрация преглеждат подадените документи и дефинират призьорите.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР