Община Димитровград очаква препоръки, мнения и коментари по проекта на

...
Община Димитровград очаква препоръки, мнения и коментари по проекта на
Коментари Харесай

Имате мнение как да се развива Димитровград, споделете го

Община Димитровград чака рекомендации, отзиви и мнения по плана на Плана за интегрирано развиване за интервала 2021-2027 година.

Документът дефинира районното и пространственото развиване на общинската територия, обрисува настоящите проблеми, потребностите и капацитета за развиване на общината, средносрочните цели и цели.

Няколко са стратегическите цели в документа, измежду тях е 

одобряването на  общината като важен промишлен и пазарен център, подкрепящ софтуерната промяна на стопанската система и нововъведенията посредством образован, приобщаващ и екологосъобразен напредък. 

Предвижда се реализацията на планове, свързани с създаване, модернизиране и поддържане на транспортна и инженерно-техническа инфраструктура нужна за развиване на бизнеса и привличане на вложители.

Необходими са и планове заобновяване на обществените пространства, градската среда в кварталите и междублоковите пространства, регенерация на кафяви терени,  обновяване и осъвременяване на градските паркове. 

 Проекти се плануват и сферата на образованието, опазването на здравето и културата. 

Вижте плана на документа.

Всички заинтригувани поданици на общината могат да изпратят своите мнения и оферти по плановете на документа на е-поща: в период до 21.09.2022 година.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР