Община Девня заема достойното 12-о място сред органите на местно

...
Община Девня заема достойното 12-о място сред органите на местно
Коментари Харесай

Община Девня продължава да повишава рейтинга си за прозрачност

Община Девня заема достойното 12-о място измежду органите на локално самоуправление в страната по индикатора " дейна бистрота ". Това сочат резултатите от годишния одит на интернет страниците на всички задължени по Закона за достъп до социална информация институции, оповестиха от Програма " Достъп до информация " (ПДИ).

През 2018 година Девня е повишила рейтинга си по бистрота с цели 12.1% по отношение на предходната година, когато индустриалната община се изкачи на 20-ото място в националната ранглиста на ПДИ. 

При вероятен най-много от 100.7 точки Община Девня е спечелила 82.5 т., демонстрира проучването на неправителствената организация, което е обхванало всички 265 органи на локално самоуправление в страната. В процентно отношение през 2018 година локалната администрация покрива условията за дейна бистрота на 87.7%, сочат данните на ПДИ. В сравнителния рейтинг по повишаване на точките Девня се подрежда на 14-о място сред всички 567 институции на властта, които е обхванало проучването.

Резултатите са доста добра препоръка за ръководството на кмета Свилен Шитов и неговия екип, в чийто мандат Община Девня прогресивно покачва рейтинга си за дейна бистрота. Още при встъпването си в служба градоуправникът утвърди лист на категориите информация за активността на общинската администрация, които подлежат на наложително издание в интернет.

Проучването на ПДИ е извършено на два стадия в интервала 6 февруари до 30 март. През първия стадий откривателите са оценили всички общини в България по 108 разнообразни знака, които могат да бъдат разграничени в 4 групи: институционална информация, секции достъп до информация, бюджетна и финансова бистрота и досегаемост. През втория стадий институциите, обхванати от изследването, са имали опция да дават свои бележки след обзор на поставената им оценка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР