Община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение в

...
Община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение в
Коментари Харесай

Община Бургас въвежда цялостно видеонаблюдение в „Меден рудник“

Община Бургас стартира построяването на цялостна система за видеонаблюдение в най-големия жилищен комплекс – „Меден рудник“. За задачата ще бъдат инсталирани общо 67 високотехнологични камери на 24 основни местоположения в комплекса. Вече са ситуирани 20 от тях, а до началото на 2019-та година ще бъдат сложени и останалите 47.

Фокусните точки са основни кръстовища, образователните заведения, криминогенните зони и входно-изходните артерии на „Меден рудник“. Те са напълно съобразени и съгласувани с условията на Министерство на вътрешните работи за създаване на системи за видеонаблюдение.

Това са бул. „Захари Стоянов“ – излаз за Средец, кръстовища с ул. „Въстаническа“, ул. „Миньорска“, ул. „Слънчеви хълмове“, бензиностанция Петрол; бул. “ Ал. Г. Коджакафалията“ – излаз за Твърдица, кръстовища с ул. „Тракиец“ и ул. „Петко Росен“, ул. „Въстаническа“ – кръстовище с ул. „Петрова нива“, до бл. 100 и бл. 101, излаз към кв. Горно Езерово, ул. „Петрова нива“ – кръстовище с ул. „Константин Петканов“, ул. „Тракиец“ – кръстовища с ул. „Ален Мак“ и ул. „Капитан Петко Войвода“, ул. „Капитан Петко Войвода“ до бл. 18, ОУ „Константин Петканов“, ОУ „Петко Росен“ и Лакомата спирка.

На три места ще бъде построена специфична ANPR система за различаване на регистрационни табели на транспортни средства. Тя ще обгръща зоните на бул. „Захари Стоянов“ – входно-изходна точка за гр. Средец, на бул. „Ал. Г. Коджакафалията“ – входно-изходна точка за с. Твърдица и на входа и изхода за кв. Горно Езерово.

Всички камери в комплекса ще бъдат свързани между тях с общ програмен продукт и ще предават информацията в действително време към градския Център за ръководство на трафика, който ще координира получените сигнали и при нужда ще го изпраща на способените органи. Записът на изображението от високотехнологичните камери ще се прави в режим NVR H.265 4K и ще се съхранява за интервал от 60 дни. Устройствата имат застраховка срещу вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера към тях за 60 месеца. Проектът на Община Бургас се извършва със съдействието на мобилния оператор „Виваком“. Монтирането на новите камери в к-с „Меден рудник“ съставлява надграждане на единната градска система за трафик надзор, която действа и дава положителни резултати от няколко години в Бургас.

С разширението на обсега на видеонаблюдението в най-населения жилищен комплекс ще се усъвършенства сигурността на жителите и гостите му, а битовата престъпност ще намалее най-малко с 30 %. Камерите ще подобрят взаимоотношението на службите за сигурност и ще съкратят доста времето за реакция. Освен това те имат за цел предварителна защита против деянията на вандализъм, посягане върху собствеността, пътно-транспортните катастрофи, надзор на скоростта в натоварени точки като пешеходни пътеки, учебни заведения, публични здания и идентифициране на търсени коли при нахлуване в комплекса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР