Община Бургас спази обещанието си и започна монтажа на подземните

...
Община Бургас спази обещанието си и започна монтажа на подземните
Коментари Харесай

Подземните кофи за смет вече работят в Бургас

Община Бургас съблюдава обещанието си и стартира монтажа на подземните контейнери за боклук. Площадката в жилищен комплекс „ Лазур “ към този момент работи, откакто вътрешните пластмасови съдове бяха инсталирани сполучливо. Техниката за тяхното разчистване също е налична.
Павлин Михов, който е шеф на дирекция “Околна среда ” към община Бургас сподели за: “Проектът за новия за България метод за събиране на боклуци стартира през 2017 година. До този миг броят на площадките за подземни съдове е над 30 на разнообразни места в града. За тяхната успеваемост мога да кажа, че е обвързвана освен с разделното събиране на боклуци, само че също и с обстоятелството, че се заобикалят миризмите и болестите “.
На новите контейнери могат да се видят надписи, които ориентират жителите кой за какъв боклук служи. Те са на български и британски език и имат съответните изображения - „ Хартия и Картон “, „ Пластмаса и Метал “, „ Смесени боклуци “. Това не е ново за жителите на Бургас, тъй като от години до обичайните кофи за отпадък, бяха сложени пластмасови, които служат за разделно събиране. Те обаче са надземни.

На площадките в разнообразни елементи на града поетапно се подменят и обичайните железни кофи.

Изграждането на новите площадки продължава. Те са част от системата за разделно събиране на боклуци на територията на града. Предимствата им са потвърдени и свързани с по-бавните гнилостни процеси, неналичието на достъп на инсекти и хора до изхвърлените боклуци и по-голямата съдържимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР