Община Бургас ще засили проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

...
Община Бургас ще засили проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.
Коментари Харесай

Община Бургас засилва проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Община Бургас ще ускори инспекциите за нерегламентирано изхвърляне на боклуци.

Мярката се прави за да се ограничи замърсяването на града и обезпечаването на положителни условия за туристическия сезон.

Екоинспекторите от администрацията ще наблюдават за изхвърляне на боклуци отвън площадките за събиране на боклук и контейнерите.

Разпилените боклуци в допълнение основават проблем за осъществяването на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване, като ангажират в допълнение техника и работни екипи за разчистване на градските зони. От друга страна това генерира в допълнение разноски за осъществяване на тези действия.

Припомняме, че ровенето в контейнерите за боклук, изваждането на боклуци от тях, както и нерегламентираното им изхвърляне отвън предопределените за задачата съдове и места, е нарушаване и се санкционира с санкция до 5000 лева

Община Бургас, взаимно с „ НЕЛСЕН ЧИСТОТА “ ЕООД, дава на жителите безвъзмездна услуга за транспортиране на боклуци, останали след ремонт и строителни действия.

Ето какво е належащо да извършите, с цел да се освободите от отпадъците:

1. Да се подаде поръчка за транспортиране на тел. 0893 337 909 всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа. Извозването се реализира от понеделник до петък /включително/ от 07.30 до 16.00 часа.

2. Строителните боклуци би трябвало да бъдат сложени в чували, като количеството на отпадъка не би трябвало да надвишава 3 куб. м.

3. Отпадъците се изнасят на място с обезпечен достъп за профилирания автомобил не по-рано от деня за транспортиране.

За живущите в кварталите извозването се реализира два пъти месечно.

Услугата се дава гратис един път годишно за всеки жилищен парцел.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР