Община Бургас ще посрещне първия учебен ден с обновени училища

...
Община Бургас ще посрещне първия учебен ден с обновени училища
Коментари Харесай

Бургас посреща първия учебен ден с обновени училища и детски градини

Община Бургас ще посрещне първия образователен ден с актуализирани учебни заведения и детски градини. Обновяването на просветителната инфраструктура е част от план, финансиран със средства по Оперативната стратегия "Региони в напредък " 2014 -2020 година. Това заяви на конференция през днешния ден заместник-кметът на общината Йорданка Ананиева.

Напълно актуализирани са прилежащи терени и дворни пространства на четири учебни заведения, построени са 10 спортни площадки за хандбал и мини футбол, девет баскетболни стадиони, пет площадки за фитнес на отрито, три лекоатлетически писти със зони за дълъг скок, три детски площадки за образование по сигурност на придвижването, зони за тенис и тенис на маса, арт сцена навън и зони за отмора за деца и родители.

Ананиева сподели, че като част от плана е основано и главното учебно заведение "Александър Георгиев Коджакафалията " след изцяло преустрояване и огромен ремонт на постройката на някогашния пансион за деца без родители. Сградата разполага със закрит плувен басейн.

В резултат от осъществяването на плана в Бургас е издигната и детска градина "Пинокио, която е единствената по рода си обществена постройка, която има клас А за енергийна ползване. Друг обект, освежен с европейски средства, е филиалът на детската градина "Ханс Кристиян Андерсен ". На постройката е осъществен повсеместен ремонт, въведени са ограничения за енергийна успеваемост. Обновеният филиал е с потенциал за 120 деца.

Сега по различен план в региона на просветителната инфраструктура се построява нова постройка за професионалната гимназия по автотранспорт, физкултурен салон за Търговска гимназия и разнообразни усъвършенствания в други шест професионални гимназии в Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР