Община Бургас ще обезопаси допълнително инфраструктурата около училища и детски

...
Община Бургас ще обезопаси допълнително инфраструктурата около училища и детски
Коментари Харесай

В Бургас ще бъде допълнително обезопасена инфраструктурата около училища и детски градини

Община Бургас ще обезопаси в допълнение инфраструктурата към учебни заведения и детски градини. Там, където е належащо, ще бъде актуализирана хоризонтална маркировка, ще бъде ремонтирана отвесна сигнализация, системите за сигурност, осветлението. Предвижда се и подрязване на растителност, оповестиха от общинския пресцентър.

От няколко дни се правят обходи и огледи на положението на пътната мрежа в общината. Оценява се положението на пешеходните пътеки, положение и липса на пътни знаци, по какъв начин са защитните парапети, каква е осветеността на местата за секване на пешеходци и положението на растителността в обсега на пътя.

Ръководствата на образователните заведения са ангажирани за подаване на информация за нередности по пътната инфраструктура и детайлите за сигурност към учебни заведения и детски градини. След разбор на събраната информация, ще стартират нужните действия по ремонт и в допълнение обезопасяване.

Откриването на образователната година ще бъде на 15 септември. Данните от електронната система за записване в първи клас сочат, че с 210 първокласници повече ще стартира наесен новата образователна година в Община Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР