Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст

...
Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст
Коментари Харесай

Родители, запознайте се с електронната система на Общината Бургас за записване в ясли и градини

Община Бургас припомня на всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към учебни заведения, че от през днешния ден, 1 март, могат да се срещнат с електронната система за банкет:https://www.dzburgas.org/, преди тя да бъде задействана за кандидатстване в 08.00 часа на 4 април.

Целта е да се улеснят родителите и да имат задоволително време да се срещнат с разпоредбите, периодите, свободните места, нужните критерии и документи за записване на своите деца. Те би трябвало да знаят, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло повече от 2 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на желаната детска градина, ще получи 300 точки. За съпоставяне – дете с непрекъснат или сегашен адрес, отвън съответния съседен регион към детската ясла или градина, ще получи едвам 1 точка.

Важно е да се има поради, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в учебни заведения, предоставена в електронната система за записване, касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищните комплекси. Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. „ Възраждане “ да посочат детско заведение в регион „ Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в градина в ж.к. „ Меден рудник “. За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

За поредна година Община Бургас обезпечава опция за увеличение броя на свободните места за банкет в детските градини. След като предходната година бяха открити две чисто нови детски градини – ДГ „ Синчец “ в кв. „ Горно Езерово “ и ДГ „ Морско конче “ в ж.к. „ Възраждане “, този септември ще отвори порти новият третия корпус на ДГ „ Надежда “ в ж.к. „ Меден рудник “, който ще разкрие в допълнение над 50 свободни места за банкет на деца.

Освен това, общинската администрация проектира и търси благоприятни условия да финансира построяването на нови корпуси в ДГ „ Пинокио “ в ж.к. „ Меден рудник “ и в детската градина в кв. „ Сарафово “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР