Община Благоевград предлага работа на украински лекари. Общинската администрация вече

...
Община Благоевград предлага работа на украински лекари. Общинската администрация вече
Коментари Харесай

Община Благоевград иска украински лекари да започнат работа у нас, дипломите им обаче не се признават

Община Благоевград предлага работа на украински лекари. Общинската администрация към този момент е провела среща с тях, на която са разисквани изискванията и това по какъв начин общината да им подкрепи да стартират работа.

Общината е подготвена да им предложи напълно обзаведени жилища, където те да бъдат настанени, както и да им помогне с превода и легализацията на документите.

Украинските лекарите все още обаче не работят, тъй като дипломите им не са приети у нас. Те са готови да стартират незабавно, тъй като са учили по същата система, както учат лекарите у нас, само че единствената спънка е легализацията на дипломите им.

Общината има потребност от лекари и лечебните заведения са подготвени да ги вземат на момента.

Украинката Улена Шкута сподели за " Денят стартира ", че е кардиолог и се занимава с ултразвукова диагностика. Учи български сега и се надява, че ще може да работи по-лесно. Завършила е Луганския медицински университет, само че не може да стартира работа като доктор поради непризнаването на дипломата ѝ.

В общинските обществени жилища в Благоевград са настанени към 160 украински бежанци, единствено 24 от тях са почнали работа на разнообразни места в града.

Вижте повече във видеото

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР