Община Благоевград и БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за събиране

...
Община Благоевград и БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за събиране
Коментари Харесай

Община Благоевград отново с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Община Благоевград и „ БалБок Инженеринг “ АД провеждат акция за събиране на рискови боклуци от семействата.

Тя ще се организира в два поредни дни – 5 и 6 юли. Отпадъците ще се одобряват в мобилен сборен пункт за безплатно предаване, който ще бъде ситуиран, както следва:

05.06.2022 година

– от 10:00 до 12:30 часа на адрес: гр. Благоевград, ул. „ Св. Иван Рилски “ и площад „ Македония “, до постройката на Камерна опера Благоевград;

– от 13:00 до 16:00 часа на адрес: гр. Благоевград, ж.к. „ Еленово “, ул. „ Георги Андрейчин “, в региона на паркинг пред супермаркет.

06.06.2022 година

– от 10:00 до 12:30 часа на адрес: гр. Благоевград, бул. „ Св. Димитър Солунски “ № 26, в региона на паркинг пред хипермаркет;

– от 13:00 до 16:00 часа на адрес: гр. Благоевград, ж.к. “Струмско “, ул. „ Освобождение “, в региона на паркинг пред супермаркет.

Жителите ще могат да предават безплатно следните типове боклуци:

– нечисти опаковки – опаковки, съдържащи останки от рискови субстанции или нечисти с рискови вещества;

– медикаменти с изминал период на валидност – цитотоксични и цитостатични лекарствени продукти;

– живак и живаксъдържащи уреди – живачни термометри, флуоресцентни тръби и други боклуци, съдържащи живак;

-домакински препарати и химикали, съдържащи рискови субстанции – почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна отбрана и битка с вредители, киселини, основи, реактиви, фотографски химични субстанции и смеси;

– лакове и бояджийски материали – лакове, бои, политури, разтворители и разредители за багра, терпентин, лепила, мастила, лепила/адхезиви и смоли, съдържащи рискови субстанции.

Изхвърлянето на рискови битови боклуци в общия поток смесени боклуци основава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата за боклуци.

Община Благоевград приканва жителите да се възползват от предоставената опция и да предадат наличните в дома си рискови битови боклуци в границите на акцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР