Oбщина Берковица изпрати поредния вълнуващ уикенд от календара на събитията

...
Oбщина Берковица изпрати поредния вълнуващ уикенд от календара на събитията
Коментари Харесай

Празник на малината се проведе в Балкана над Берковица

Oбщина Берковица изпрати следващия трогателен уикенд от календара на събитията за месец август. Споделени мигове, мемоари, спиращи дъха гледки, забавление, цялостни кошници с ароматни малини, уют и топъл чай в хижа "Ком " - нова, песни за Родината, нови другарства и срещи със остарели, смях, уроци по човещина...
Любители на планината пътуваха от близо и надалеч, водени от любовта към красивата ни природа, с цел да се причислят към Празника на малината в Берковския Балкан.
Тази година означаваме 30 години Празник на малината и 65 години Клуб на туристите ветерани – Берковица.
За празника посрещнахме 106 туристи ветерани от Благоевград, Добрич, Тутракан, Варна, Сандански, Димитровград, Бургас, София, Троян, Кнежа, Враца, Плевен, Лом, Велико Търново, Червен бряг, Видин, Горна Оряховица, Лясковец, Монтана, Шумен, Враца, Ловеч, Костинброд, Берковица и други градове.
Празникът на малината, трансформирал се в традиция за града, се организира през втората седмица на месец август в местността на хижа „ Ком “ – нова и се провежда от Клуб на туристите ветерани – Берковица, с финансовата поддръжка на Общината.
Събитието беше намерено в петък (12 август) с музикална стратегия и лагерен огън. За положителното въодушевление на всички се погрижи духова музика „ Здравец “. Певческа група към Клуб на туристите ветерани – Берковица поздрави присъстващите с обичани песни за планината.
Гости на празника бяха кметът на община Берковица Димитранка Каменова, ръководителят на Българска федерация на туристите ветерани Румен Узунов, ръководителят на Туристическото сдружение – Берковица Красимир Статков. Димитър Христов – ръководител на Клуба на туристите ветерани – Берковица, приветства с доста неспокойствие гостите и благодари сърдечно на общината и туристическото сдружение за оказаната им поддръжка за организирането на това вълнуващо събитие.
Празничната съботна вечер (13 август) продължи с присъединяване на мъжка певческа група „ Мераклиите “ към Пенсионерски клуб „ Берковски кестен “, рецитал на Ваня Крумова по стихове на Вазов и DJ празненство.
Туристите ветерани и техните посетители от цялата страна три дни танцуваха, споделяха мемоари, пяха песни и макар дъждовното време реализираха туристически преходи, като не липсваха и запалянковци, които доближиха до връх Голям Ком.
Община Берковица благодари на всички, които участваха в празника и на Клуба на туристите ветерани - Берковица, които всяка година с възторг, юношески дух, обич и непреклонност приготвят този прелестен празник и събират стотици от близо и надалеч край лагерния огън в прегръдките на Балкана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР