Община Белица въвежда допълнителни противоепидемични мерки заради повишената заболеваемост от

...
Община Белица въвежда допълнителни противоепидемични мерки заради повишената заболеваемост от
Коментари Харесай

Община Белица въвежда допълнителни мерки заради повишената заболеваемост от COVID-19

Община Белица вкарва спомагателни противоепидемични ограничения поради нарасналата заболеваемост от COVID-19 на територията на област Благоевград, оповестиха от общината.

Със заповед на кмета на Белица Радослав Ревански се прекратява провеждането на всички всеобщи мероприятия , като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент, прекратява се и провеждането на присъствени групови занятия за деца и възрастни в езикови и просветителни центрове и други обучителни центрове и школи.

Новите ограничения плануват и прекратяване на визитите на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, концерти и други театрални прояви на закрито. Няма да се позволява аудитория на спортните надпревари навън, а провеждането на събирания и тържества от частен темперамент като сватби, кръщенета и други се позволява с присъединяване на не повече от 15 лица на закрито и 30 лица, когато събиранията са навън.

Със заповедта на кмета на Белица се вкарва условието на пазари и борси навън да се сътвори организация за еднопосочно придвижване, а както навън, по този начин и на закрито в търговски, административни и други обекти не се позволяват повече от 1 човек на 8 квадратни метра, както и скупчване на хора.
Заповедта е в действие до 13 февруари, а надзор по осъществяването е предоставено на началника на полицейското ръководство в Белица.

В област Благоевград от началото на годината случаите на COVID-19 се усилиха фрапантно. Заразната заболяемост за 14 дни доближи 1645 души на 100 хиляди души население, оповестиха през днешния ден от Регионалната здравна ревизия. Под домашна карантина са повече от 4100 лица, а в лечебни заведения са настанени 264 пациенти. Свободните кревати за лекуване на пациенти с ковид в региона са 135, от които 9 за интензивни случаи. Увеличава се броят на имунизираните лица. За последното денонощие са сложени повече от 1200 дози ваксини против COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР