Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна

...
Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна
Коментари Харесай

Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония.

Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония. Това стана факт след посещаване на кмета на града Радослав Ревански в прилежащата страна. След завръщането си, задоволен от топлия банкет Ревански заяви: Имах достойнството и удоволствието да поставим основите за едно бъдещо съдействие с водещата община в Скопие Чаир.

Заедно с сътрудника Visar Ganiu се разбрахме да аплайваме по европейски планове и стратегии, които да водят до възстановяване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимоотношение и да потвърдим на процедура, че народите от двете страни се почитат, схващат и че евроатлантическия път на развиване на Балканите е без конкуренция.

Както в България по този начин и в Северна Македония кметовете настояваме за по- огромна децентрализация на финансови средства и запаси ит централната власт към обшините. Сплотяването сред двете общини стана с помощта на Президента на Европейските либерали и Еврoдепутат от Движение за права и свободи господин Ilhan Kyuchyuk, който е и докладчик на Европарламента за Северна Македония. В края на ползотворния работен ден имахме и другарска неофициална среща с министър -председателят на Северна Македония господин Dimitar Kovacevski. Благодаря за топлото посрещане!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР