Община Балчик стана пионер като забрани навлизането на 5G мрежата

...
Община Балчик стана пионер като забрани навлизането на 5G мрежата
Коментари Харесай

Община Балчик забрани навлизането на 5G мрежата на територията ѝ

Община Балчик стана пионер като забрани навлизането на 5G мрежата на територията ѝ.

Безпрецедентното решение е взето от Общинския съвет в Балчик. Съветниците са дали своят вот за нанасяне на мораториум върху слагане на уреди, свързани с 5G за интервал от 1 година. Това се е случило на сесията в края на септември. 

Разглеждането на точката в дневния ред идва след изразено сериозно притеснение от страна на жителите. Те са съставили предприемчив комитет и са излезли с подписка, в която са включени 183-ма жители, които настоявайте за блокиране на 5G мрежа заради опасения към техния резултат върху здравето.

При гласуването по време на съвещанието в Общинския съвет е имало общински съветници, които са били срещу сходни стъпка, само че в последна сметка предлагането е било признато.

„ Трябва да има държавно население по въпроса и да се изясни какви са изгодите от 5G мрежа за население и стопанска система, тъй като хората са обърнати и не знаят кого да имат вяра. Ние гледаме трезво на нещата и не имаме вяра на тайни теории ", показва Марин Попов, който е представител на локалната гражданска самодейност, предава " Про Нюз Добрич ".

" Смятаме, че би трябвало да се знае за какво тази мрежа е потребна и с какво, с цел да няма суматоха. В България обаче няма и списък за сходно изследване ", прибавя той.

Темата за 5G става все по-актуална с навлизането в мрежата от ново потомство. В България има и национална подписка против въвеждането им в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР