Община Асеновград в партньорство с Община Садово са одобрени с

...
Община Асеновград в партньорство с Община Садово са одобрени с
Коментари Харесай

Две пловдивски общини спечелиха проект за електробуси между тях, изграждат и велоалеи

Община Асеновград в партньорство с Община Садово са утвърдени с плана си по процедурата „ Екологосъобразна подвижност ”. Те са измежду 15-те спечелили оферти за  осъществяване на вложения за екологосъобразна подвижност на обща стойност 98,4 млн. лева, като те ще бъдат финансирани по Националния проект за възобновяване и резистентност. Освен европейските средства в размер на близо 100, общините имат и 28 млн. лв. личен принос.
Прочетете още
Проектите плануват да бъдат доставени 97 нови транспортни средства с нулеви излъчвания, както и да бъдат построени 68 зарядни станции. Електробусите ще вървят сред двете общини, които са в партньорство.

 В 7 общини ще бъдат внедрени интелигентни транспортни системи. Ще бъдат създадени или обновени Генералните проекти за организация на придвижването на 15 общини, а в 17 общини ще бъдат изпълнени инфраструктурни ограничения в поддръжка на пешеходци и велосипедисти, включително ще бъдат построени съвсем 30 км велоалеи.

Допустимите за финансиране действия включват доставка на нови транспортни средства с нулеви излъчвания, зарядни станции за транспортните средства на публичния превоз, в това число осъществяване на съпътстващи ограничения за обезпечаване на зарядните станции, създаване и въвеждане на интелигентни транспортни системи, осъществяване на инфраструктурни ограничения за безвредна градска подвижност, ориентирани към уязвимите участници в придвижването – пешеходци и велосипедисти, разработване/актуализиране на Генерални проекти за организация на придвижването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР