Община Асеновград, с решение на местния парламент, освободи заплащане на

...
Община Асеновград, с решение на местния парламент, освободи заплащане на
Коментари Харесай

Община Асеновград освободи от наеми и такси търговци и родители

Община Асеновград, с решение на локалния парламент, освободи възнаграждение на наем наемателите на всички общински парцели, за които има възбрана да действат и са прекратили активност поради въведените със заповед на Министерството на здравеопазването (МЗ) противоепидемични ограничения.

С 50% пък се намалява наемната цена за наемателите на заведения за публично хранене, които са лимитирали своята активност до осъществяване на доставки на адрес и продажба по поръчки. От възнаграждение на такса ще бъдат освободени и ползвателите на терени за консумация навън към заведения за хранене и забавление, които са наранени от ограничаващите ограничения.

В това число са включени търговците, които употребяват места на общински пазари и борси, площади и улични платна, панаири. По предложение на кмета лекар Христо Грудев, освободени от непрекъснатата част от таксата за интервала на въведените ограничаващи ограничения ще са и родителите, чийто деца посещават детски градини на територията на община Асеновград.



Освобождаването или намаляването на заплащаните наем или такса за наематели и ползватели ще става след подаване на заявление с искане, ведно с декларация на съответното лице, с които да заявява, че не реализира или е лимитирало активността си заради наложените противоепидемични ограничения, акцентирайки интервала, в който обектът не е работил. Условие е наемателите и ползвателите да нямат непогасени отговорности за наем или такса, преди 27.11.20 година Облекчението е в действие от 28.11.20 година до анулация на рестриктивните мерки. Платените месечни наеми от наематели на общински парцели и такси от ползватели на терени, които са лимитирали или прекратили активността си, както и от родители за посещаване на децата в детска градина, ще бъдат прихванати от идващите отговорности, след отпадане на въведената възбрана.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР