Обществото за пореден път е силно разделено в електоралните си

...
Обществото за пореден път е силно разделено в електоралните си
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Не може да има устойчиво управление с мнозинство, крепящо се на 5-6 гласа

Обществото за следващ път е мощно разграничено в електоралните си настройки. Извън настроенията за второ държавно управление или нови изори обаче поражда въпросът може ли да има стабилно ръководство с болшинство, крепящо се на 5-6 гласа. Моето мнение е, че не може.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия социологът от „ Алфа Рисърч “ Боряна Димитрова във връзка показаното през вчерашния ден ново социологическо изследване на електоралните настройки. Според данните 49,5% от българите се афишират за съставяне на държавно управление в този парламент, 46,7% са за нови избори, останалите са без мнение.

„ Ако се образува ръководство с 5-6 гласа болшинство, то ще бъде трудно ръководство. Да си представим най-ежедневните неща. Всяка заран ще следим има ли кворум - има депутати, които може да са заболели, да пътуват. Това ще е мъчителна процедура всеки ден “, разяснява Димитрова. Според нея предстоят да се вземат и значими решения и неналичието на ясна политическа отговорност ще отслаби позициите на водещата партия.

„ Вземането на такива решения в обстановка, в която те зависят от един или различен народен представител, доста отслабва позицията и размива отговорността “, разяснява Димитрова. Според нея политическата отговорност и водачество са доста значими и образец за това е успокояването на обществото по тематиката Македония. „ Щеше да е напълно друго, в случай че това решение бе взето от по-слабо болшинство “, разяснява Димитрова.

Според нея при възможни избори ще бъде забавно да се наблюдава каква ще е ролята на служебния кабинет. „ Има отлив в поддръжката за президента, най-вече от хора, които симпатизират на атакувани от него партии, само че от служебния кабинет обществото чака да успокои обстановката. Ще забележим дали ще се случи това “, сподели още Димитрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР