ОбществоНов метод премахва химията от хранитеПловдивска фирма съживи замразени шараниПловдивска

...
ОбществоНов метод премахва химията от хранитеПловдивска фирма съживи замразени шараниПловдивска
Коментари Харесай

Четете в Марица: Колодрума - нешлифованият диамант на...

Общество

Нов способ отстранява химията от храните

Пловдивска компания съживи замразени шарани

Пловдивска компания стана пионер в основаването на съоръжение по технологията Acoustic Extra Freezing /AEF/, която се опълчва на съществуващите до момента способи на надълбоко заледяване на храни. Руският конструктор Дмитрий Балаболин основава и патентова „ Акустическая заморозка ”, при която не се прави класическо надълбоко заледяване, а благодарение на звукови талази кристалите на леда стават микроскопични посредством нанокристализация.

„ От 90 години насам храната се замразява до кокал при минус 30 градуса. Сега с този способ ние я резервираме свежа ”, изяснява Драгомир Паунов, притежател на пловдивската компания, която употребява метода.

Тема на броя

" Колодрума " - нешлифованият елмаз на Пловдив

Спортното украшение на Пловдив - " Колодрума ", стопанисвано от Общинско дружество „ Многофункционална спортна зала “, приключи предходната година с негативен финансов резултат в размер на 84 000 лв..

За миналата 2018 година приходите на Многофункционалната спортна зала са в размер на 197 000 лева, а разноските - 281 000 лева " Колодрума " е една от най-мащабните вложения в спортна инфраструктура у нас в последното десетилетие. В него страната влага близо 50 милиона лв. и даде на Пловдив това, което му се полагаше - съвременно оборудване с опция да се развиват 20 типа спорт.

Залата обаче към момента чака своя същински живот.

Зала " Дунав " дочака избавителния ремонт

След 3 десетилетия очакване зала " Дунав " най-сетне дочака избавителния ремонт. Новото оборудване на едноименния бул. в регион " Северен " ще приюти състезатели от 20 типа спорт.

Репортер

С ново светлинно контролиране

Край на “руската рулетка “ при левия завой на Коматевско

Хаосът, който цареше на бул. " Александър Стамболийски " при кръстовището с Коматевско шосе, завърши. Вече водачите няма да играят на съветска
рулетка при левия завой, тъй като от общината трансформираха настройките на светофара.

Сега уредбата стопира насрещно движещите се потоци по Коматевско и ги пропуща поредно. Освен това е добавена и секция за десен завой в посока Централна гара.

Регион

Следят с камери по какъв начин се преработва боклукът

Камери ще наблюдават по какъв начин се прави депонирането на битовите боклуци. Това планува импортираният от депутата Младен Шишков и група народни представители законопроект, който регламентира активността на депа, съоръжения и уреди за битови боклуци.

Чрез система за видео надзор ще се наблюдава типът и размерът на отпадъците, както и процесите на отнасяне и депониране, посредством което ще се открива сходството на работата на операторите с издадените сложни разрешителни и други административни актове.

Бизнес

Смартфонът на път да измести компютъра

Бизнесът с компютри последователно се свива, откогато смарт телефоните станаха всеобщ артикул. Ръстовете и солидните облаги останаха в предишното, някои играчи излязоха от районен съд бизнеса, а други бяха погълнати. Стагнацията продължава и става все по-трудно за оживелите.

Пазарът на компютри в района EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) тази година " заспа " - чака се продажбите да набъбнат със символичните 0,2%, достигайки 71,7 милиона броя.

Ще стане ли Пловдив новият център на онлайн търговията в страната

Световния колос в онлайн търговията eBay започва в Пловдив програмата Export Revivial за образование на дребни и междинни предприятия. Целта е да им помогне да усилят своя експорт, като оптимално се възползват от опциите на онлайн търговията. Подобна самодейност се случва за пръв път освен в страната ни, само че и в цяла Източна Европа.

Офанзива по банките! Викат всички клиенти на гише

Банковите чиновници привикват клиенти персонално на гише, с цел да актуализират контактната информация за тях. Причината е Законът за ограниченията против изпиране на пари. Вече и елементарните жители попадат по ударите му. Всеки, който има сметка в банката, влог, карта, заем или употребява някаква друга банкова услуга, би трябвало да се яви на гише, с цел да актуализира персоналните си данни. В това число влизат адрес, номер на персоналната карта, месторабота, телефонен номер и т. н.

Според Закона за ограниченията против изпиране на пари, банките би трябвало да поддържат настоящи потребителски досиета, обосновават се от най-голямата финансова институция в България.

Светски и ВИП

Кечистът Русев стана американец

Пловдивчанинът Мирослав Барняшев, прочут в Съединени американски щати като Александър Русев около изявите си в кеча, получи американско поданство. Самият той се похвали с новината в Инстаграм и театралничи с американското знаме.
" Това бе един дълъг път. 14 години. По пътя имаше доста компликации и трудности, само че кой го е грижа! Горд съм, че съм американец! ", написа ​нашенецът.

Цветя за рожденика:

Днес ще почерпят

Максим Митков - притежател на „ Макском ”

Желю Станков - публицист

Гиньо Матев - екскмет на регион " Тракия "

Радан Кънев - политик

Георги Дюлгеров - режисьор

Райна - певица

Гид

Пъстра фолклорна фиеста на Античния

Пловдив посреща " Фолклорна танцова гледка 2019 " в първия ден на октомври. Дългоочакваният театър ще стартира в 20 часа на Античния спектакъл. Празникът на античната мраморна сцена ще бъде част от поредицата от концерти в разнообразни градове на България с присъединяване на повече от 30 фолклорни групи.

В надиграването ще вземат присъединяване някои от най-обичаните родни ансамбли.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР