Общественият съвет по правата на пациента ще провежда заседанията си

...
Общественият съвет по правата на пациента ще провежда заседанията си
Коментари Харесай

Общественият съвет по правата на пациента ще заседава веднъж на три месеца

Общественият съвет по правата на пациента ще организира съвещанията си минимум един път на три месеца по авансово разгласен план на дневен ред. Това излиза наяве от оповестения за публично разискване план на Правилника за организацията и активността на. Първите три съвещания обаче ще се организират всеки месец в третия му вторник.

Според плана Общественият съвет ще следи и проучва всички действия, свързани с правата на пациента; ще изготвя годишен отчет по въпросите на правата на пациента и го дава на министъра на здравеопазването; ще проучва използването на нормативната уредба в региона на правата на пациента и ще изготвя оферти за изменението и допълнението й, които дава на министъра на здравеопазването; ще разисква и дава мнения по планове на нормативни актове, свързани с правата на пациента.

Общественият съвет ще може да открива и поддържа връзки с интернационалните държавни и неправителствени организации, които реализират активност, обвързвана със отбрана правата на пациента, и да обобщава предоставените му годишни отчети за активността на представителните организации за отбрана правата на пациентите, както и годишните им счетоводни доклади във връзка с получена от страната дотация в случаите, когато е налице такава дотация.

Целта на Правилника е да усъвършенства процеса по изпълнение  на посочените нагоре функционалности, като сътвори ясни правила за работа, съобразени с настоящата нормативна уредба, излиза наяве от претекстовете към плана. 

Пълния текст на плана може да видите , а на претекстовете към него - 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР