Общественият съвет много често вършеше работата на ЦИК. Такава оценка

...
Общественият съвет много често вършеше работата на ЦИК. Такава оценка
Коментари Харесай

Манолова: КЗП обслужва мобилните оператори

Общественият съвет доста постоянно вършеше работата на ЦИК . Такава оценка сложи пред БНР Мая Манолова, водач на " Изправи се, България ", във връзка десетата годишната на Съвета, маркирана с провеждането на конференцията " 10 години Обществен съвет към ЦИК - разбор на изборния развой и рекомендации преди изборите за Европейски парламент ".

" ЦИК постоянно са се криели от гласност и от това да обяснят едно или друго свое решение, в това число и за какво на последните избори недействителните бюлетини бяха половин милион. Моят огромен боязън в навечерието на идните европейски избори е, че депутатите още веднъж ще се опитат в последния миг да прекрояват изборните правила ".

От " Изправи се, България " оферират да бъде неразрешено разгласяването на екзитпола в изборния ден и разгласяването на изследвания в границите на предизборната акция.

" Социолозите се трансформират в рекламни лица на партиите, които са на власт. Големите партии употребяват социологията като средство за операция на гласоподавателите . Не чакам въобще да има полемика по тематиката ".

От " Изправи се, България " внесоха групови искове против телекомите в Софийски градски съд. Обжалват се неравноправните клаузи в договорите с потребителите.

" Имаше гърмеж на неодобрение, че за трета поредна година телекомите ще покачат цените едностранно, без опция на жителя да се откаже . Установихме и други неравноправни клаузи, записани в общите условия, някъде с малък шрифт. Затова подадохме тези искове и реакцията не закъсня. Вчера постигнахме първата мъничка победа. Единият от мобилните операторите разгласи, че ще промени договорите с потребителите и ще даде опция на физически лица при едностранна индексация да се откажат от връзките си с този оператор, без да заплащат наказателна клауза.

Също по този начин споделиха, че единствено при висока инфлация ще се подхваща едностранно нарастване на цената . Залагат и опция за понижение, ако инфлацията се намали. Ние сме в изискванията на олигопол. И трите мобилни оператора покачват цените с един и същи % - 9,5% ".

Тя прикани депутатите да напишат правилен текст на въпросното предложение за смяна в договорите с мобилните оператори.

" Договорите са срочни – за две години. Би следвало мобилният оператор да е планувал каква ще бъде цената на мобилната услуга в границите на тези две години. ПП-ДБ да спрат с популизма и и да напишат оферти, които ще свършат работа на жителите за възбрана едностранно да се покачва цената в границите на подписания контракт ".

Мая Манолова насочи и различен апел към народните представители - да осъществят надзор върху Комисията за отбрана на потребителите.

" Тази комисия обслужва мобилните оператори ".

Манолова проучва оферти меморандум за ръководство след ротацията.

" Това са ритуални танци и постановки, с цел да може всеки да убеди своите гласоподаватели, че е мощен и командва нещата в сглобката.

Сега има оферта от ПП-ДБ да се подели властта. След това се включи и опцията " Обади се на другар “, т.е. и Движение за права и свободи да се включи в тази делба. Моята вяра е, че когато остане опцията " Помощ от публиката ", хората ще излязат и ще ги пометат ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР