Обществения съвет към ЦИК предлага така да организира изборния процес,

...
Обществения съвет към ЦИК предлага така да организира изборния процес,
Коментари Харесай

Предлагат училищните камери да се използват за наблюдение на изборите

Обществения съвет към ЦИК предлага по този начин да провежда изборния развой, че да бъдат употребявани камерите от учебните заведения и да се провежда самото наблюдаване на огромни екрани. 

" Добре е да има видеонаблюдение освен поради прозрачността на изборния развой, само че и поради пандемията, с цел да могат да бъдат обезпечени правата на всички, които имат право да гласоподават ", изясни в ефира на ръководителят на Обществения съвет към ЦИК Росица Матева. 

Относно одитът на машините за гласоподаване тя съобщи, че има терзания, защото Общественият съвет още не е получил позволение да следи този развой.

" Ние имаме право да присъстваме като наблюдаващи на всеки стадий от този развой. При машините се ревизира сходството на вида машина с условието на Изборния кодекс. Машините по никакъв метод не би трябвало да бъдат свързани с интернет, да има електромагнитно влияние върху тях и софтуерът им да отговоря на условията ", изясни Матева.

Над 460 секции са разкрити за българите в чужбина като в тях ще важат правила за всяка една обособена страна, посочи Росица Матева.

" Човек, който е карантиниран в деня на изборите, няма да може да гласоподава ", изясни още тя.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР