Обществени консултации за пакет закони, касаещи правилата за движение на

...
Обществени консултации за пакет закони, касаещи правилата за движение на
Коментари Харесай

Започнаха консултации за пакет закони за движение по пътищата

Обществени съвещания за пакет закони, касаещи разпоредбите за придвижване на пътя, бяха открити в петък. На имейл или на адреса на Министерство на вътрешните работи в София всички заинтригувани страни ще могат да създадат мнения и оферти по плановете на три закони - Закон за придвижване по пътищата, Закон за пътните транспортни средства и Закон за водачите на моторни
транспортни средства. 

Предложенията ще бъдат одобрявани в 30-дневен период, по-късно ще бъдат систематизирани в справката, която ще бъде оповестена на Портала за публични съвещания.

Според програмата на държавното управление, настоящият Закон за придвижването по пътищата би трябвало да бъде анулиран, а в новия ще бъдат уредени разпоредбите и контролът върху придвижването по пътищата. Изискванията към пътните транспортни средства и водачите на моторни транспортни средства ще да бъдат уредени в другите два закона.

Разделянето ще докара до ясно разграничаване на функционалностите и пълномощията на органите на Министерство на вътрешните работи и Транспортното министерство. 

Целта на новото законодателство е възстановяване на пътната сигурност и понижаване на пътнотранспортния травматизъм, рационализиране на разпоредбите за придвижване по пътищата и отговорността на водачите, засилване на контролната активност.

Към публичната консултация е прикован и план на конструкция на новия ЗДвП. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР