Обществени и политически говорители на позицията на Русия в България,

...
Обществени и политически говорители на позицията на Русия в България,
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Говорителите на руската пропаганда у нас получават по 4000 лв. на месец -

Обществени и политически представители на позицията на Русия в България, които са ковачи на публичното мнение, които вземат участие в диспути и застават с лицата си, постоянно не работят напълно гратис. Българските служби разполагат с данни за това още от февруари, от началото на нападението над Украйна, че те получават заплащания, в това число от съветската страна, от 4000 лева на медец.

Това скандално разобличаване направи началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков - Лена Бориславова, в ефира на Дарик радио.

Тя посочи, че членове на службите подават информация на политиците, измежду въпросните представители са също политолози, политици, общественици.

" Представете си, че ултиматумът на госпожа Митрофанова не идваше от нея, а от някой различен непознат дипломат. Ако идваше от Норвегия, от турския дипломат, в случай че идваше от гръцкия дипломат...Дали щяха тези политически сили да реагират по този метод?... Никой дипломат няма право на модерна България да й споделя " До 12 часа ще направиш Х или Y ", сподели още Лена Бориславова.

По думите й не може да Русия да ни афишира за неприятелска страна и да ни стопира едностранно договорите, а след това да се изненадва от острата българска реакция.

Темите за Македония и Русия се употребяват не с цел да се разбере същината на казуса, а за заиграване с неправилните разбирания и страхове на една част от популацията, счита тя.

За Кирил Петков и отхвърли му да е министър председател

На въпрос дали Кирил Петков не е развял бялото знаме с отхвърли си да застане отпред на нов кабинет Бориславова отговори по този начин:

" Това ще бъде оценка, която времето ще даде... Според мен се изисква доста предвидливост и доста огромна храброст и честност, с цел да предприемеш подобен ход ", изясни Бориславова и разкритикува желанието на професионалните политици да останат непременно на сцената.

По думите й биткаджийството също " крие риска да не може да бъде продължено това, което е преборено и извоювано ". Предложението за издигането на финансовия министър Асен  Василев за министър председател е пристигнало от Кирил Петков.

" Имаме правилото на четирите очи, където Кирил Петков и Асен Василев, един до друг след противоположна връзка от парламентарната група... вземат решение в каква посока да се продължи. Това бе разисквано на едно доста прочувствено съвещание на ПГ, което продължи над 4 часа. Всеки осъзна какъв исторически избор прави една персона в името група от хора ", изясни Бориславова.

Според нея водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е била фактор във взимането на това решение.

" Г-жа Нинова има своите доста ловки политически ходове в отбрана на електората, който има вяра, че поддържа тези ходове. Но истината е, че персоналната отговорност за това по какъв начин се взема това решение е на господин Кирил Петков ", посочи Бориславова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР