„Обществената поръчка за закупуване на машини беше прекратена заради нахвърляне

...
„Обществената поръчка за закупуване на машини беше прекратена заради нахвърляне
Коментари Харесай

ЦИК купува повече от 1600 допълнителни машини с нова обществена поръчка?

„ Обществената поръчка за закупуване на машини беше прекъсната поради нахвърляне на оптимално заложения бюджет от двете компании, взели участие в поръчката. Обсъждаме да се разгласи нова социална поръчка, обсъждаме дали да закупим повече устройства - допустимо е да има по-висока изборна интензивност. Ще преценим какъв брой спомагателни трябват над тези 2200 секции да има по две. Поискахме с писмо от министъра на финансите - в случай че обявим социална поръчка, ще ни обезпечат ли средства - получихме отговор, че ще обезпечат. Днес в 14:00 часа имаме среща със „ Сиела Норма “ за изясняване за прекачване на собствеността на софтуера “, обявиха от ЦИК.

Министерството на финансите е подсигурило, че ще покрие разноските, само че към момента няма планирана стойност.

„ За 14 ноември не е взето решение с една карта ли ще се гласоподава. Имаме желанието ЦИК да вземе решението след подписването на контракта. Повечето сме на мнение да се гласоподава с една карта, тъй като другояче има опция да бъдат комплицирани картите, изключително в секциите с по 2 машини “, разяснява представителят Росица Матева.

„ 671 секции може да бъдат разкрити в 67 страни. От през днешния ден ще се подават заявки от българите в чужбина. Може и да не се наложи да купуваме толкоз доста флаш памети “, добави другият представител Цветозар Томов.

Още през днешния ден ЦИК ще задейства електронната услуга за подаване на заявки за гласоподаване в чужбина.

Общо 22 партии са се записали, от тях единствено една е получила отвод. От тези 22 - 10 партии са се записали за изборите за Народно заседание, 12 партии - и за изборите за Народно събрание, и за президентските.

Отказът за регистрация е на поради липса на уверение за настояща банкова сметка.

7 обединения са подали документи за изборите. От тях 5 за президентските избори и всички 7 обединения за парламентарните избори.

Тече регистрацията на инициативните комитети. До този миг 2 инициативни комитета са подали документи за регистрация, с цел да повдигнат самостоятелни претенденти за президент и вицепрезидент на републиката.

На 12 октомври ще има дефинитивна изясненост за броя на кандидатпрезидентските двойки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР