Обществена поръчка за закупуване на инструменти и машини, плаващи понтони

...
Обществена поръчка за закупуване на инструменти и машини, плаващи понтони
Коментари Харесай

Купуват понтони, инструменти и машини за рибарското пристанище Карантината във Варна

Обществена поръчка за закупуване на принадлежности и машини, плаващи понтони и гасителни средства за рибарското пристанище " Карантината " в регион " Аспарухово ", разгласи Община Варна, научи Moreto.net.

Поръчката е разграничена на три обособени позиции с планирана стойност до 688 334 лева с Данък добавена стойност, обезпечени по Оперативна програма " Морско дело и риболовство ", изпратена до три варненски компании.

Първата позиция за " Закупуване на принадлежности и машини ", нужни за оборудването на пристанището, е отправена към " Баш майстора " ЕООД, който ще би трябвало да достави местна аспирационна система за дървесен боклук, бормашинна колона, шкафове за принадлежности и други

За втората позиция, която планува закупуване на плаващи понтони е определена " Космос Шипинг " АД. Тя ще би трябвало да обезпечи 31 броя лебедки за зареждане на електричество, 16 колонки за ток и вода и 4 плаващи понтони.

Последната позиция е за доставка на гасителни средства, отправена към " Цикония " ООД.

Предлаганите продукти би трябвало да са нови, неупотребявани и нерециклирани; да са окомплектовани с всички нужни захранващи, информационни и междинни кабели, отговарящи на условията на съответните производители и на българските стандарти и да са съвместими с мрежата; всички конфигурации би трябвало да включват и нужните аксесоари, материали за монтаж, закрепване и софтуерно заземяване на оборудването (където е приложимо).

Срокът за сегашния контракт с посочените компании е до 36 календарни месеца от подписването му.

В края на лятото стана ясно, че бъдещото рибарско пристанище ще бъде готово до ноември 2020 година То ще разполага с борса за прясна риба, пешеходна алея и ресторант.

На първия етаж на главната триетажна постройка ще се разполагат риболовците, където ще могат да обработват, съхраняват и продават уловената прясна риба. На втория етаж ще се намира административната част, а на третия - ресторант със 140 места. Покривът на постройката също ще бъде наличен за жителите. До него ще се стига с вита стълба, от където ще се разкрива панорамна панорама към морето и града.

В самата зона се планува да бъдат построени към 20 платени паркоместа, както и още 182 по прилежащата улица на пристанището до центъра на " Аспарухово ".

Проектът за " Модернизация и реорганизация на рибарското пристанище " Карантината " цели основаване на предпазена акватория за безвредно акостиране на риболовен лодки, посредством което ще се удовлетвори потребността за основаване на модерни условия за реализиране на риболовна активност със относително дребни плавателни съдове, защото сега риболовците не разполагат с подобаващи места за акостиране, разтоварване на техния улов при хигиенични условия и продажбата му.

Избраната строителна компания за неговото създаване е " Партньори Варна " с шеф Георги Вецев. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР