Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване

...
Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на компютърно оборудване
Коментари Харесай

Със 147 млн. лева МОН купува лаптопи и таблети за училища и детски градини

Обществена поръчка за доставка и гаранционна поддръжка на компютърно съоръжение за учебни заведения и детски градини на стойност 147,1 млн. лева без Данък добавена стойност завърши Министерството на образованието и науката.
Четири от шестте  контракта са към този момент подписани, остава да се подпишат още два, само че изпълнителите и по тях са избрани.
90 000 преносимия компютър от два вида със система Windows OS за деца и възпитаници ще достави „ А1 България “ АД против 63 млн. лева без Данък добавена стойност. За част от поръчката мобилният оператор ще употребява подизпълнители: „ Контракс “ (20%), „ Стемо “ (9%), " С&Т България “ (7%) и „ ССАРМ “ (7%). 
60 000 преносимия компютър (също от два типа) със система Chrome OS за деца и възпитаници ще достави консорциум „ Хромбук за българско обучение “, основан сред компаниите „ Център за креативно образование “ ООД, „ Мост компюпърс “ ООД и „ Хикс Игрек Зет “ ЕООД. Тяхната оферта е на стойност 33,2 млн. лв..
30 хиляди преносимия компютър със система Windows OS  за учители са ангажимент на консорциум сред „ Сиенсис “ и „ Лирекс БГ “, чиято оферта е 25 млн. лева
Други 20 000 преносимия компютър със система Chrome OS за учители ще доставят от консорциума „ Хромбук за българско обучение “ против 11,5 млн. лв..
30 000 таблета от  три вида са задача на компания „ Кейсием “ ЕООД за 11,9 млн. лева
„ Мив Инженеринг “ ще достави 1500 шкафа за зареждане на компютри и таблети, като ценовата оферта на сдружението е над 2,5 млн. лв. без Данък добавена стойност.
„ Целта на поръчката е обезпечаване на уместно съоръжение за осъществяване на политиките на МОН в региона на дигитализацията и осведомителните и информационните технологии в системата на предучилищното и учебното обучение в изискванията на зараза и в сходство с издадените Насоки за работа на системата на предучилищното и учебното и обучение през образователната 2020- 2021 година в изискванията на COVID-19 “, се сочи в документите.
Там се добавя, че следва в най-бърз порядък да бъдат доставени нужното количество портативни компютри (лаптопи) и таблети за потребностите на деца, възпитаници и учители за да се подсигуряват техните равни благоприятни условия за пълноценно присъединяване в образованието в електронна среда, респективно да се минимизира рискът от неусвояване на нужното образователно наличие.
Поръчката е оповестена през януари месец и от новата техника надали ще съумеят да се възползват в актуалната образователна година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР