Общата селскостопанска политика до 2020 година обсъдиха в Плевен над

...
Общата селскостопанска политика до 2020 година обсъдиха в Плевен над
Коментари Харесай

Над 200 земеделски производители обсъдиха общата селскостопанска политика до 2020 година

Общата селскостопанска политика до 2020 година разискаха в Плевен над 200 аграрни производители. Инициативата е на Министерството на земеделието и храните в границите на Международния конгрес " Пчеларство-2018 “.

България е срещу националното самофинансиране по директните заплащания, сподели заместник-министърът на земеделието и храните Виргиния Кръстева и още:

България е за опазване на схемата за единно заплащане на повърхност, за опазване на зелените условия и за повишение равнищата на обвързано подкрепяне и е срещу национално съфинансиране по директни заплащания. Тази позиция е изразена преди да излезе известието през месец ноември, изпратено публично в Европейската комисия поради председателството и нашата индиферентност. Недостигът в бюджета е реалност.

В момента се разискват разнообразни разновидности по какъв начин този дефицит да бъде запълнен - дали с повишение вноските на страните-членки, дали с орязване на бюджета за общата селскостопанска политика. Това е тематика на многогодишната финансова рамка, която се чака да излезе май-юни месец тази година в края на нашето председателство. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР