Общата дължина на железопътните линии в експлоатация в Китай вече

...
Общата дължина на железопътните линии в експлоатация в Китай вече
Коментари Харесай

Страната в света с най-дълги високоскоростни жп линии

Общата дължина на железопътните линии в употреба в Китай към този момент е надхвърлила 160 000 км, заяви китайската държавна организация Синхуа, базирайки се на данни от China State Railway Group Co. Китай е и с втората по големина икономика в света, след Съединени американски щати.

Преди дни беше пуснато придвижването по сектор от железопътната линия, свързваща градовете Гуанджоу и Мейджоу, като двата града са в провинция Гуандун.

Така беше пусната в употреба нова права от високоскоростната железопътна линия сред провинциите Фудзиен и Гуандун. Общата дължина на тази железопътна линия е 290 км.
 Вместо от Китай: Купуваме двуетажни влакове за над 300 милиона лв. от Полша
Вместо от Китай: Купуваме двуетажни влакове за над 300 милиона лв. от Полша

Задава ли се позитивна смяна за българския железопътен превоз?

Общата дължина на функциониращите високоскоростни железопътни линии в Китай доближи 46 000 километра , с което страната се подрежда на първо място в света по този индикатор . При това, тя е по-голяма и от общата дължина на високоскорстните жп линии на всички други страни.

Железопътната мрежа в Китай към този момент обгръща 99% от градовете в страната с население над 200 000 души. От тях, единствено високоскоростните жп линии свързват към този момент 96% от китайските градове с население над 500 000 индивида.

Наскоро обаче стана известно, че китайската държавна железопътна компания покачва цените на билетите по главните високоскоростни жп направления в Китай. Причината за това е, че жп операторът търси способи да понижи задълженията си за общо 859 милиарда $ , насъбрани главно поради " агресивното " разширение на китайската високоскоростна мрежа, заяви тогава японското бизнес издание Nikkei.
 Сърбия ще реконструира 300 км железопътни линии тази година
Сърбия ще реконструира 300 км железопътни линии тази година

В продължение на към този момент обновените 450 км през 2021 година

Китай става все по-пестелив на фона на икономическите усложнения пред страната. Ходът на China Railway - националната пътническа и товарна железопътна корпорация на Китай - за дейно повишение на цените, се дължи на големия дълг на компанията, възлизащ на 6,13 трилиона юана (859 милиарда долара) към края на 2023 година, което е два пъти повече от отговорностите на изпадналия в рецесия китайският колос при недвижимите парцели Evergrande Group, направи съпоставяне Nikkei.

Разширяването на железопътната мрежа в Китай оказва съществено въздействие върху финансите отговорности на компанията оператор.

Мащабните вложения обаче не са довели до усъвършенствана доходност на жп оператора. Разширяването на мрежата беше приоритет за компанията, само че не липсват и признаци, че част от построяването не е било добре планувано, т.е. не се употребява дейно, съгласно японското издание.

Очаква се China Railway с държавната поддръжка да продължи с огромните си вложения. В проекта за развиване на транспортната инфраструктура, показан от китайските управляващи през предходната година, се приканва високоскоростната жп мрежа на Китай да нарасне с към 8000 км, до общо 53 000 км до 2027 година.
 Най-голямата договорка в историята на индийските железници за $6,5 милиарда е с съветска компания - какво планува
Най-голямата договорка в историята на индийските железници за $6,5 милиарда е с съветска компания - какво планува

Подвижният жп състав ще се създава в Индия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР