Обща трима души са задържани във връзка с поискания подкуп

...
Обща трима души са задържани във връзка с поискания подкуп
Коментари Харесай

Още двама арестувани със служителя на ММС, замесена е Федерацията по вдигане на тежести?

Обща трима души са арестувани по отношение на поискания рушвет от върховен чиновник на Министерството на младежта и спорта. Той работи към Дирекция " Финансиране ". Мъжът е бил заловен с 62 хил. лева. Банкнотите са били белязани авансово. Служителят на спортното ведомство е арестуван за 24 часа.

С белезници са изведени и други двама. Според информацията на прокуратурата подкупът е бил поискан от началник на спортна федерация, с цел да се провиснал средства за финансиране за осъществяване на европейско състезание в България. Прокуратурата към този момент не споделя коя е спортната федерация. 

По информация на Bulgaria ON AIR става въпрос за Федерацията по повдигане на тежести. 

" Касае се за рушвет в размер на 62 хиляди лева, който е бил пожелан и получен от чиновник на Министерство на младежта и спорта, който е на експертно равнище. В момента сътрудниците правят огледи на местопроизшествието, претърсвания и изземвания, обиски и разпити на очевидци. Поискан е този рушвет от началник на спортна федерация за да се отпусне 1,2 млн. лева финансиране за образуване на европейско състезание и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация по спорта ", разяснява заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР