Обща стачка започна в хонконгските учебни заведения днес, когато трябваше

...
Обща стачка започна в хонконгските учебни заведения днес, когато трябваше
Коментари Харесай

Протестът в Хонконг расте, стачка в учебните заведения

Обща стачка стартира в хонконгските образователни заведения през днешния ден, когато трябваше да бъде първият ден от новата академична година.  Стачката е част от планувани за през днешния ден протестни и протестни дейности по апел на продемократичното придвижване, съобщи ДПА. Много възпитаници се събраха пред учебните заведения с униформи и противогази като част от протестните акции.  В локалния университет студенти пък сложиха противогаз, каска и очила на скулптура на Сун Ятсен, считан за бащата на съвременен Китай. Университетът носи неговото име, написа Българска телеграфна агенция.

В метрото на града има мощно полицейско наличие, защото студенти в обществените мрежи бяха отправили апели за нарушение на работата му. В началото на деня имаше безпорядък, само че до навсякъде нарушение на придвижването на метрото не се стигна. През уикенда над 60 души бяха задържани по време на антиправителствените митинги, включително и 13-годишен възпитаник.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР