Обща е отговорността ни за сигурността в региона. Приоритетна обща

...
Обща е отговорността ни за сигурността в региона. Приоритетна обща
Коментари Харесай

Румен Радев: Приоритетна цел за България и Румъния е Шенген


" Обща е отговорността ни за сигурността в района. Приоритетна обща цел за двете ни страни е Шенген и ние заявяваме нашата подготвеност за приемането ни все по-скоро ". Това съобщи президентът Румен Радев след среща с румънския си сътрудник Клаус Йоханис, който е на посещаване в България по покана на българския държавен глава.

" Ние ще работим консолидирано за унищожаване на бариерата ни за Шенген, за по-бързото ни групово присъединение ", съобщи президентът Радев.

И още: " Заявяваме нашата увереност да влагаме още по-големи старания за своевременното ни приемане, допустимо по най-бързия метод, в Шенгенското пространство ". По думите на президента несправедливата преграда, която е сложена пред двете страни, не би трябвало да бъде употребена за решение на вътрешнополитически и други въпроси от някои страни членки на Европейския съюз.

Възможно най-бързото повдигане на тази преграда ще даде спомагателен подтик за развиването на стопанските системи на България и Румъния и ще отговори на справедливите упования на жителите на двете страни за равни права в Европейски Съюз, сподели още президентът. 

Радев и Йоханис подписаха политическа декларация за издигането на двустранното съдействие на равнище стратегическо партньорство.

Тази аудиенция на президента на Румъния е по-специална, тъй като издига връзките сред двете страни на нивото на стратегическо партньорство, означи Радев на взаимната конференция с президента на Румъния.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР