Общ познат на тримата задържани- Чеченеца, Тошо Куката и Емили

...
Общ познат на тримата задържани- Чеченеца, Тошо Куката и Емили
Коментари Харесай

Под дърво и камък тримата инфлуенсъри търсели лесно за манипулация лице, с което да се гаврят

Общ прочут на тримата задържани- Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката и потърпевшото момче със специфични просветителни действия,  е бил уредникът на публикувания видеоклип в обществените мрежи.

Това стана ясно на взаимен брифинг на ОДМВР- Пловдив и Районна прокуратура- Пловдив, която през вчерашния ден се самосезира по отношение на случая, като е формирано досъдебно произвеждане за хулигански дейности, а трите лица са привлечени като обвинени.

Въпросните " инфлуенсъри " упълномощили задача на общия прочут да откри елементарно податливо на операции лице, което да бъде уверено да изиграе точно ролята на куче. Посредникът се свързал с 22-годишното момче със СОП и стартира упорито да го увещава да се съгласи да се срещне с негови другари. Момчето било наясно кои са тези " другари ", както че са известни и се занимават с сходен вид (просташки - бел.ред) действия.

Именно заради това 22-годишният Д.Д. отхвърля на няколко пъти, само че общият прочут го убеждава какъв брой би било хубаво да се запознае с тримата към този момент обвинени и че може да стане прочут като тях. Прокуратурата акцентира, че поради добротата си и болестта си, момчето бива подхлъзнато и то се съгласява.

Действието и снимането на видеоклипа се развиват на 3 април, когато без доста да изясняват на Д.Д., му споделят, че ще стане доста прочут и го убеждават да лае, да им дава лапа и да се държи като куче.
 Съвет за електронни медии дефинира клипа с момче със СОП като брутално тъпчене на хуманността
Съвет за електронни медии дефинира клипа с момче със СОП като брутално тъпчене на хуманността

Доставчиците на медийни услуги да не разпространяват лица, търсещи скандална популярност, желаят от регулатора

След като снимат клипа, без даже да го покажат на момчето и без да го уведомят, че ще го разгласяват, същият е качен в Youtube профил на едно от арестуваните лица.

След самосезирането на прокуратурата, образуването на досъдебно произвеждане и възлагане на следствие на ОДМВР- Пловдив, трите лица са арестувани, като две от тях в Пловдив, другото лице в София (Емили Тротинетката).

По думите на наблюдаващия прокурор Веско Ириков са събрани задоволително доказателства, от които могат да се откри, че тримата в съучастничество са направили непристойни дейности с очевидно пренебрежение, а действието се отличава с извънреден цинизъм.

На брифинга стана ясно още, че 38-годишният П.К. (Чеченеца) е осъждан за обир, само че към сегашна дата е оправдан. 34-годишният Т.Ч. (Тошо Куката) в границите на 2 години е наказан 7 пъти, от които за три грабежа, една кражба, лека телесна щета, закана с ликвидиране и към този миг също е оправдан. Двамата са от Пловдив и живеят в града. 21-годишната Емили Тротинетката не е осъждана до този миг, като по непрекъснат адрес той/тя е от Плевен, само че живее в София.

Служители на ОДМВР- Пловдив се свързват през вчерашния ден с нея по телефона и я приканват да се яви неотложно в Пловдив. Тя обаче отхвърля, заради което е оповестена за общодържавно търсене и е арестувана в София. Емили е конвоирана до град Пловдив за включването й в формираното досъдебно произвеждане.

Мярката по задържане на тримата обвинени ще бъде удължена на 72 часа, като на следващия ден ще бъде импортиран иск в съда и за техния непрекъснат арест. За повдигнатото обвиняване се планува наказване отнемане от независимост до 5 години.

По информация на Министерство на вътрешните работи са открити очевидци, които са разпитани. Друг възмутим факт стана явен на брифинга - никой от очевидците на безумните дейности в МОЛ-а не е подал сигнал на тел. 112, което е и повода прокуратурата да се самосезира едвам след разпространяването на видеоклипа.

Общият прочут не е арестуван. Ако се съберат задоволително доказателства, наблюдаващият прокурор ще реши дали да бъде притеглен като обвинен.
 След пошъл видеоклип прокуратурата пробва да укроти Чеченеца и Емили Тротинетката
След пошъл видеоклип прокуратурата пробва да укроти Чеченеца и Емили Тротинетката

" Инфлуенсърите " се гаврят обществено с момче със специфични просветителни потребности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР