Обширно преработеният Toyota GR Yaris ще се появи на европейския

...
Обширно преработеният Toyota GR Yaris ще се появи на европейския
Коментари Харесай

Toyota GR Yaris фейслифт - един брутален компакт! - видео

Обширно модифицираният Toyota GR Yaris ще се появи на европейския пазар от лятото на 2024 година с повече мощ, нова осемстепенна автоматизирана скоростна кутия и още по-спортен интериор. Добре познатият трицилиндров турбомотор работи под предния похлупак, само че в този момент развива 206 кВт/280 к.с. и 390 Нм въртящ миг от работен размер от 1,6 литра. Шестстепенна механична скоростна кутия предава мощността към четирите колела. Като алтернатива към този момент се предлага и осемстепенна автоматизирана скоростна кутия.

Визуално извън притеглят вниманието новата стоманена радиаторна решетка и страничната радиаторна решетка с по-голям отвор. Бронята от две елементи има за цел да опрости възможния ремонта. Светлините за мъгла и заден ход са преместени и към този момент са интегрирани в комплекта задни светлини. Горната спирачна светлина е преместена от задния спойлер надолу към вратата на багажника, тъй че всички задни светлини са с по-ясна видимост за водачите откъм гърба. Преместването на стоп светлината също има за цел да улесни промяната или регулирането на спойлера.



Toyota са пипнали главно интериора. Горният борд на арматурното табло е свален с 50 милиметра, а контролният панел е накривен на 15 градуса към лидера. Пренаредените контроли са предопределени да обезпечат по-бърз и явен достъп. Функциите, които постоянно се изискват при надпревари, като спрей за промеждутъчен охладител, VSC-OFF и спешни светлини, са преместени по-близо до лидера, тъй че да могат да бъдат налични бързо и елементарно, даже при подложен спортен колан.

Седалката е снижена с 25 милиметра и кормилото е контролиран надлежно. Посоката на превключване е изменена, тъй че лидерът натиска лоста напред за по-ниски предавки и обратно за по-високи. От страната на пасажера рафтът на арматурното табло е повишен, с цел да сътвори място за спомагателни измервателни уреди или екран за навигатора.

Новият изцяло дигитален 12,3-инчов инструментален панел предлага два режима на екрана: естествен и състезателен. Новият комутатор за режимите на шофиране разрешава ръководство на електрическото сервоусилване на кормилото, климатика, реакцията на дросела и екрана на инструментите да бъдат адресирани по друг метод в „ Спорт “, „ Нормално “ и „ Еко “.

При моделите с автоматизирана скоростна кутия Gazoo Racing Direct чувството за превключване и изборът на предавка също се контролират. Докато режимите " Normal " и " Eco " имат уравновесена връзка сред комфорт и динамичност, настройката " Sport " е съпроводена от чувство за непосредствено превключване. Най-бързите превключвания в диапазона M са сред 4900/мин и алената линия при 7200/мин.

Както при настоящия GR Yaris, електронно следената система за непрекъснато задвижване на четирите колела контролира разпределението на въртящия миг сред задвижването на предните и задните колела, до момента в който двата диференциала с лимитирано превъртане Torsen контролират потока на мощността сред лявото и дясното колело.

Новите функционалности включват още системата Toyota Safety Sense която, наред с други неща, има предизвестие за конфликт, предизвестие за овакантяване на лентата, адаптивен круиз надзор и различаване на пътни знаци. Опционално предизвестие за мъртва точка, ковани джанти, задни и странични монитори се оферират дружно с първокласна звукова система JBL.

Новият GR Yaris ще бъде пуснат в два лимитирани специфични модела, създадени в съдействие с рали водачите Себастиен Ожие и Кале Рованпера, които още веднъж се борят за победи в Световния рали шампионат на FIA (WRC) за Toyota Gazoo Racing World Rally Team. AWD режимите на шофиране „ Gravel “ и „ Track “, познати от общоприетия GR Yaris, са сменени с две самостоятелни настройки, които отразяват персоналните желания надлежно на осемкратния международен рали първенец Oжие и тези на настоящия притежател на купата Рованпера. В допълнение към тези корекции, които са особено ориентирани към ръководството и продуктивността, и двата специфични модела имат самостоятелни дизайнерски акценти извън и от вътрешната страна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР