Обсъждат възстановяването на Българо-украинска комисия за икономическо сътрудничество след осем

...
Обсъждат възстановяването на Българо-украинска комисия за икономическо сътрудничество след осем
Коментари Харесай

Стокообменът ни с Украйна е увеличен със 7,26% за 9 месеца, отчитат от МИ

Обсъждат възобновяване на Българо-украинска комисия за икономическо съдействие след осем годишно спиране, оповестиха от Министерството на стопанската система.

" Икономическото съдействие с Украйна е значимо за България и в Министерство на стопанската система ще работим за развиването му ". Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на среща с изключителния и пълномощен дипломат на Украйна в Република България Микола Балтажи.

За първите девет месеца на 2017 година стокообменът е повишен с 7,26% в съпоставяне със същия интервал за 2016 година и е на стойност $468,1 млн. Износът в размер на $110,2 млн. е повишен с 6,17%.
За същия интервал на 2017 година вносът също е повишен със 7,61% и е стойност $357,9 млн.

По думите на министър Караниколов Украйна може да разчита на правилно партньорство. По думите на министъра е значимо провеждането на следващото седмо съвещание на Междуправителствената комисия за икономическо съдействие в София през втората половина на 2018 година То е след осем годишна пауза.

От украинската страна осведомиха за идното осъществяване на бизнес конгрес през април т.г. в гр. Бургас. На нещо ще вземат участие представители на украинския и българския бизнес.

Украинският дипломат изрази признателност за предоставената до в този момент поддръжка от България по пътя на консолидиране на страната му в Европейски Съюз. Той посочи, че страната ни е основен стопански сътрудник на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР