Обсъжданото затваряне на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград

...
Обсъжданото затваряне на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград
Коментари Харесай

АПИ иска да затвори Е-79 между Мездра и Ботевград от 1 ноември до 15 декември, превозвачите са против

Обсъжданото затваряне на интернационалния път Е-79 сред Мездра и Ботевград от 1 ноември до 15 декември за тежкотоварни камиони накара превозвачите да упорстват ремонтът да се отсрочи за пролетта, тъй като част от различните направления през зимата може да се окажат неизползваеми.
На ден по основния път край Мездра минават 2000 тежкотоварни камиона.
Взривни дейности против Водноелектрическа централа " Калето и към " Турския завой " при Ребърково постановат краткотрайно прекрояване на пътната карта. От АПИ оферират разновидности за камионите през обитаеми места, в това число и през " Петрохан ".
Един от различните направления е през селата Паволче и Челопек, само че отсам тежкотоварни камиони не могат да минават. Пътят прави връзка с този през Искърското дефиле за София и с третокласния към Ботевград, който обаче още не е завършен, тук-там няма асфалт, мостовете не са обезопасени с парапети, има и стърчащи шахти.
От Съюза на интернационалните превозвачи приканват Е-79 да се затвори напролет.
В пътната организация към момента обмислят периодите. Междувременно в община Мездра трансформират даже черни пътища в съществени, с цел да не останат откъснати от света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР